FC Barcelona Lassa – Abanca Ademar: Victòria d’infart per continuar sumant (26-25)

L’equip de Rafa Guijosa ha posat contra les cordes els blaugranes, que han suat de valent per aconseguir la victòria 101 consecutiva a la Lliga Asobal en un dia de celebració i record

Partit d’alt voltatge el que s’ha viscut al Palau Blaugrana contra l’Abanca Ademar. D’alt voltatge i de nervis fins a final, perquè el FC Barcelona Lassa d’handbol ha hagut de patir per endur-se un nou triomf, el que fa 101 de forma consecutiva a la Lliga Asobal, el dia que ha celebrat el centenar de victòries davant la seva afició.

Dos punts més per al Barça Lassa que no s’han decidit fins a l’últim minut, en què s’ha arribat amb el 25-25. Però un gol de Lasse Andersson i una errada de l’Ademar han permès que els de Xavi Pascual poguessin tenir un final de festa rodó.

No hi han pogut participar ni Sorhaindo, amb una lesió muscular a la cuixa dreta que el deixarà fora de competició durant tres setmanes, ni Jicha, amb un trencament del menisc extern de la cama dreta. El txec haurà de ser operat i serà baixa durant unes sis setmanes.

Competit des del començament

La igualtat ha estat la tònica de tot el duel, des del primer minut fins a l’últim. No podia ser d’una altra manera, tenint en compte que s’enfrontaven el primer i el segon classificat de la Lliga Asobal. De fet, els de Xavi Pascual no s’han pogut distanciar de més de tres gols durant tot el matx i fins i tot l’Ademar s’ha posat per davant en una ocasió, amb el 10-11 que ha fet Mario López (min 23). Però un parcial de 4-0, amb gols de Noddesbo, Ariño i Dika Mem (2), ha capgirat l’electrònic (14-11, 28’) per marxar al descans amb avantatge (14-12).

Una anotació que podria haver estat més alta si no hagués estat pel recital d’aturades dels porters. Tant Gonzalo Pérez de Vargas (42,9% al descans) com Vladimir Cupara (39,1%) han fet un total de 9 aturades en el primer període, sent clau en la igualtat del duel. També, després del pas per vestidors.

Emoció fins al final

A la represa, el marcador només ha sumat un gol per bàndol (15-13, min 6). Sobretot perquè Gonzalo així ho ha volgut, amb quatre aturades. Però no s’ha quedat aquí, perquè el porter ha estat clau per mantenir els de Xavi Pascual per davant. Especialment espectacular ha estat l’aturada que li ha fet a Jaime Fernández, completament sol, i que ha permès que Lasse Andersson, al contracop, fes el 18-15 (min 42). L’Ademar, però, ha tornat a acostar-se en el marcador, amb un parcial de 2-5 (21-20, min 49), en què l’exblaugrana Juanín García ha fet 3 gols.

L’emoció, servida. L’igualtat, una constant, més encara després que Vladimir Cupara esdevingués el millor dels de Rafa Guijosa. El 25-25, obra de Federico Vieyra (min 57), ha posat contra les cordes el Barça, que ha hagut de suar de valent per endur-se el triomf.

Al final, en un últim minut d’alt voltatge, una aturada de Gonzalo en una jugada de Costoya, el gol de Lasse Andersson (26-25, 29’) i una errada de l’Ademar en la passada han permès que el Barça sortís victoriós d’un partit d’infart. El que queda, al final, és que el centenar de victòries ja és història i la 101 és una realitat.