Bidasoa Irun – FC Barcelona Lassa: Paciència, premi i una altra xifra rodona (26-35)

Els blaugranes, que han trencat el partit al segon període, sumen el triomf 102 de manera consecutiva a la competició domèstica el dia que Lazarov ha aconseguit fer el gol 25.000 de la història del Barça a la Lliga Asobal

El FC Barcelona Lassa d’handbol ha demostrat a Irun haver oblidat ja la derrota contra el PSG a la Champions. Perquè els de Xavi Pascual, amb un joc seriós, han derrotat un Bidasoa Irun combatiu, que ha aguantat durant el primer temps, però que ha acabat cedint al potencial del Barça (26-35). El triomf, per nou gols de diferència, fa que els catalans sumin ja un total de 102 victòries consecutives a la Lliga Asobal i liderin la classificació amb un ple de punts. Lazarov i Noddesbo, amb sis gols cadascun, han estat els màxims anotadors d’un duel en què s’ha assolit una altra xifra històrica.

Inici equilibrat

Amb un Bidasoa acabat d'ascendir però sense complexos, des d’un bon començament la tònica de la primera meitat ha estat la igualtat. De fet, la màxima diferència que ha reflectit el marcador del mític pavelló d’Artaleku d’Irun durant els primers 30 minuts ha estat la d’un +3 a favor del Barça Lassa (9-12, min 21). No ha durat gaire, però, perquè cinc minuts de desencert visitant, amb dos travessers inclosos –N’Guessan i Lazarov–, han permès als de Jacobo Cuétara tornar a igualar l’electrònic (12-12, min 25) d’un partit ràpid i elèctric, amb gols de qualitat i un bon espectacle.

El 25.000, de Lazarov

Però si un gol ha tingut protagonisme ha estat el que ha fet el macedoni Kiril Lazarov a falta d’un minut per al descans. Ha estat el que ha posat el 13-14 al marcador i el que suposa una nova xifra rodona per a un equip que no es cansa de fer història: el del gol 25.000 de la història del Barça a la Lliga Asobal.

Una acció que ha arribat amb cinc jugadors blaugrana sobre la pista, per dues exclusions que, malgrat tot, no han evitat que els de Xavi Pascual marxessin al descans amb avantatge. I és que Víctor Tomás ha deixat els barcelonistes dos gols per sobre del Bidasoa (13-15).

Una marxa més

Després del pas per vestidors, el Barça Lassa sí que ha aconseguit imposar el seu ritme i, a poc a poc, ha pogut separar-se a l’electrònic. El 17-23 del minut 40, amb un gol de Jallouz, així ho ha començat a mostrar. A més, els gols de Noddesbo, Valero Rivera i el mateix Jallouz, tots tres en un minut, han posat el 18-26 (min 44) i han encarrilat el triomf.

També perquè l’esforç físic del Bidasoa ha començat a pesar massa en els locals, que a més a més s’han trobat amb un Barça concentrat i seriós, que ha comptat amb les aturades de Gonzalo –38% d'encert– i els gols de Lazarov –cinc a la segona meitat.

Ja als últims minuts, dos gols consecutius d’Entrerríos han suposat el 23-32 (min 54), mentre que Wael Jallouz ha deixat el Barça a +10 (23-33, min 56). Finalment, el 26-35 ha tancat un duel competit, malgrat que s’ha acabat imposant la qualitat blaugrana, el dia que una nova xifra rodona (25.000 gols en Asobal) cau dins del sac dels rècords dels de Xavi Pascual.