Unicaja – FC Barcelona Lassa: S’escapa la victòria a la pròrroga (95-89)

Tot i fer un bon partit en una pista complicada, els de Bartzokas, amb un Koponen amb 20 punts, no han pogut evitar la quarta derrota consecutiva

El FC Barcelona Lassa ha caigut en el partit corresponent a la desena jornada de la Lliga Endesa (95-89) al Martín Carpena davant de l’Unicaja de Màlaga. Els blaugranes, tot i anar de menys a més i fer un gran últim quart, no han pogut mantenir la mateixa dinàmica durant la pròrroga i se’ls ha escapat el triomf als minuts finals. Koponen, amb 20 punts, i Tomic, amb 11 punts i 11 rebots, han estat els blaugranes més destacats.

El partit ha començat amb un Barça Lassa seriós i amb un Tomic molt encertat sota cistella. El pivot croat ha fet els cinc primers punts de l’equip. Els de Bartzokas estaven concentrats en defensa, i en aquestes primers instants dominaven el marcador. Una falta antiesportiva de Vezenkov ha permès a l’Unicaja retallar distàncies i apropar-se als blaugranes. Aquesta amonestació ha tret el Barça Lassa del partit, i els malaguenys han començat a tenir bons percentatges des de la línia de tres punts i a capturar rebots ofensius que els permetien anotar en segones jugades. El Barça Lassa havia abaixat una mica l’efectivitat ofensiva dels primers minuts, i això ho ha aprofitat ràpidament l’Unicaja per posar-se per davant en el marcador. Al final del primer quart, els barcelonistes anaven per darrere amb el resultat de 19-15.

Començava el segon període i Koponen anotava un triple que permetia al conjunt de Barzokas reduir distàncies. Perperoglou, des del perímetre, anotava un triple sobre la botzina, i amb un 2+1 Oleson ha reduït la distància i s’ha arribat al descans.

Inici intens del Barça

El Barça ha sortit del vestidor amb la intenció de remuntar el matx. Rice començava a generar joc i penetrava a cistella amb més confiança que a la primera meitat. Tomic tornava a fer-se gran sota l’anella i aconseguia rebots ofensius i anotacions. El FC Barcelona Lassa s’apropava cada vegada més. Tot i anar gairebé tota l’estona per darrere, els culers han gestionat bé aquests últims instants de quart per posar-se, a falta de menys d’un minut, a només tres punts del conjunt de Joan Plaza.

S’escapa el triomf en l’últim sospir

El Barça Lassa ha posat una marxa més per intentar capgirar el resultat, però cada vegada quedava menys temps i els blaugranes no estaven encertats des de la línia de tres punts. La persistència ofensiva feia que als últims cinc minuts els de Bartzokas estiguessin només a dos punts. Rice, que fins al moment havia aconseguit 14 punts i era el màxim anotador del Barça, s’ha carregat l’equip a l’esquena per poder aspirar a guanyar.

La igualtat al marcador ha tret la millor versió de tots dos equips, i el matx ha anat a la pròrroga. Al temps extra s’ha viscut una dinàmica com en el darrer quart. Màxima igualtat al marcador. El Barça Lassa ha tingut la victòria a tocar, però finalment s’ha escapat. El conjunt de Bartzokas buscarà canviar la dinàmica en el pròxim partit. Serà divendres al Palau Blaugrana contra el Panathinaikos.