FC Barcelona Lassa – Herbalife Gran Canària: Triomf sobre la botzina per continuar amb la bona dinàmica (79-78)

Els homes de Bartzokas s’han endut la victòria en un trepidant últim quart en què dos tirs lliures de Rice a falta d’un segon han donat el triomf als blaugranes

El FC Barcelona Lassa continua en una dinàmica positiva. Després de vèncer divendres a l’Eurolliga, els culers ho han fet també a la Lliga Endesa. Els homes de Bartzokas han superat l'Herbalife Gran Canària (79-78) en un espectacular últim quart en què dos tirs lliures de Rice a falta de poc més d’un segon han acabat donant la victòria als blaugranes.

El matx ha començat amb un Gran Canària que ha sortit molt endollat, situant un parcial de 0-6 que ha trencat Tomic. El pivot, amb una bona assistència de Doellman, ha pogut inaugurar així el marcador culer. Els visitants han seguit mostrant una gran intensitat i han arribat a estar 7 punts per damunt al marcador, però Rice, amb un gran triple, ha iniciat la reacció barcelonista.

Gran ritme anotador de Tomic

Els homes de Bartzokas han començat a ficar-se cada cop més dins del partit, tot i que els visitants han intentat obrir escletxa amb dos triples seguits de Báez i O’Neale. Però Doellman, també amb dos triples consecutius, ha mantingut l’embranzida dels de Palomo Cárdenas. A més, l’aportació d’un gran Tomic (10 punts al primer quart) ha liderat la remuntada culer per marxar al final del primer quart amb un 23-19, amb una cistella sobre la botzina de Koponen.

Ja al segon període, els blaugranes s’han mostrat més còmodes i això s’ha començat a reflectir al marcador. Una bona defensa culer, juntament amb els triples de Perperoglou, Renfroe i Oleson, ha distanciat els de Bartzokas. Tot i així, els canaris no s’han rendit i han intentat que el Barça no s'avancés més al marcador, però els blaugranes, amb Vezenkov i Perperoglou com a homes més destacats del període, ha aconseguit marxar al descans amb un  45-39.

Tornada a la igualtat

El tercer quart ha començat amb els canaris molt intensos i convençuts de poder capgirar el marcador, però el Barça Lassa no s’ha deixat intimidar i ha intentat mantenir l'avantatge. Tot i així, un bon ritme anotador dels visitants, sumat a la falta d’encert en atac dels blaugranes, ha permès al Gran Canària capgirar el marcador i situar-se tres punts per damunt, deixant un últim quart amb màxima igualtat (56-59).

Els barcelonistes han sortit a l’últim període convençuts d’endur-se la victòria, i una cistella inicial de Renfroe (que ha debutat a la Lliga Endesa), juntament amb una de Vezenkov, han tornat a situar el Barça Lassa per davant a l'electrònic. Però ha estat un espectacular triple de Perperoglou el que ha començat a apropar la victòria cap als de Bartzokas.

Desenllaç feliç

Un gran triple de Koponen, juntament amb un altre tir de tres de Perperoglou, ha acabat d’impulsar el Barça Lassa per situar-se amb un +11 a falta de cinc minuts per al final. Tot i així, els visitants han continuat pressionant fins a arribar a posar-se un punt per damunt a falta de quatre segons. Rice s’ha jugat la cistella, però ha rebut falta quan anava a llançar, i el mateix base blaugrana s’ha encarregat d’anotar tots dos tirs lliures per situar el Barça per damunt a falta de només un segon per al final.

Finalment la victòria ha acabat quedant-se al Palau, després de l'agònic últim quart (79-78). Triomf molt treballat i sofert dels homes de Bartkozas per sumar una nova victòria a la Lliga Endesa i tancar així una gran setmana amb dos triomfs en menys de 48 hores.