FC Barcelona Lassa – Movistar Estudiantes: Retrobament amb la victòria i les bones sensacions (92-80)

Els blaugranes guanyen un duel que els serveix per tornar a agafar confiança amb un bon matx d’Eriksson i Tomic, amb 18 i 17 punts, respectivament

Els de Bartzokas han fet un partit seriós i han aconseguit una treballada victòria davant del Movistar Estudiantes per 92-80. Els blaugranes han estat intensos durant tot l’enfrontament i en cap moment s’han relaxat, tot i la diferència que s’ha vist reflectida al marcador. Un triomf important que serveix per continuar a les posicions més altes de la classificació.

El FC Barcelona Lassa havia d’oblidar el mal tràngol de l’últim partit davant del Reial Madrid. Els de Bartzokas han sortit intensos i molt posats en el matx per no deixar escapar el triomf. El Movistar Estudiantes ha estat intens des del perímetre i ha anat anotant punts de tres que el mantenien viu durant els primers minuts del quart. El Barça Lassa, des de sota la cistella i amb un gran Tomic i una bona circulació de la pilota, ha fet oblidar el record agredolç del Clàssic.

Els rivals hi han posat resistència, però els blaugranes han estat un pas més endavant i han pogut mantenir el ritme de joc que més els interessava. Tomic ha continuat amb un bon primer període i ha seguit anotant sota la cistella per donar profunditat al joc interior del conjunt blaugrana. Amb l’encert des de dins i els triples d’Eriksson s’ha arribat al final del primer quart amb el resultat de 28-22.

Segon quart amb un inici intens

Dorsey, que ha donat descans a Tomic, s’ha mostrat fort i intens en el rebot defensiu i ha marcat territori sota el cercle. A la part ofensiva, Eriksson i Koponen han trencat el partit amb l’encert des de la línia de 6,75 i han fet  que el Barça Lassa tingués una diferència de més 17 punts en un bon inici de segon quart. El Movistar Estudiantes ha intentat plantar cara al conjunt blaugrana per treure un bon resultat del Palau, però els blaugranes han estat contundents en defensa i forts en el rebot defensiu.

La concentració ha estat clau per al conjunt de Bartzokas en aquest segon temps perquè el partit no se li escapés de les mans. Després de l’últim duel, en què va patir d’allò més amb 14 triples anotats pel conjunt de Pablo Laso, els blaugranes no volien sorpreses i s’han mostrat intensos i molt concentrats psicològicament. Han dominat el partit al Palau i han completat dos primers quarts seriosos per reforçar l’ànim de l’equip. El FC Barcelona ha encarat el camí de vestidors amb un còmode avantatge de 51-32.

Continuïtat i bones sensacions

Els blaugranes no han afluixat, i Tomic, que tornava al parquet després del descans, ha continuat anotant i fent-se fort sota cistella. Dorsey mostrava la fortalesa defensiva i esdevenia el màxim rebotador del partit, amb deu rebots. El conjunt de Bartzokas s’agradava a la pista i feia circular la pilota de manera ràpida i dinàmica perquè l’equip rival no pogués, en cap moment, tenir espai per apropar-s’hi. A poc més d’un minut perquè finalitzés el tercer quart, els blaugranes tenien una bona diferència al marcador (69-45), que ha donat una certa tranquil·litat per afrontar l’últim quart.

Al darrer període el conjunt blaugrana tampoc ha tingut oposició i ha pogut acabar de maquillar un treballat resultat. Dorsey n’ha fet de les seves sota el cercle per fer embogir el Palau. El FC Barcelona Lassa ha controlat tot el partit i s’ha endut una victòria molt important que serveix per reforçar el seu estat d’ànim i per tornar a col·locar-se en un ritme positiu i guanyador.