Local

FC Barcelona - Màlaga CF: Doble mur impossible de batre (0-0)

El sistema ultradefensiu dels andalusos i les aturades de Kameni deixen el Barça sense marcar per primer cop aquest curs al Camp Nou

El FC Barcelona no ha pogut passar de l’empat a zero contra el Màlaga tot i comptar amb innumerables ocasions de gol. Després de l’aturada de seleccions, els blaugranes tornaven a la competició amb moltes baixes –la de Messi, d’última hora, per un quadre víric– per iniciar una marató de partits a la recta final d’any. Al davant, però, s’ha trobat un Màlaga ultradefensiu i un Kameni inspiradíssim sota pals que han evitat, una vegada rere una altra, el gol davant Neymar Jr, Piqué i Alcácer, entre d'altres.

El davanter valencià disposava d’una nova titularitat davant l’absència per sanció de Suárez, i al minut tres ha vist com l’àrbitre li anul·lava una acció que acabaria al fons de la xarxa. Amb una línia de cinc defenses i quatre migcampistes, el Màlaga es replegava a la seva àrea sense complexos. Així, el joc per les bandes era l’única solució possible. D’aquesta manera, les internades de Sergi Roberto per la dreta i les individualitats de Neymar Jr eren el gran perill culer. Al minut 12, a més, s’ha presentat un dels protagonistes de la tarda a l’Estadi: Carlos Kameni. El porter ha salvat in extremis un xut de Piqué.

El Màlaga deixava l’exblaugrana Sandro Ramírez a la punta de l’atac per mirar d’aprofitar alguna acció a la contra. N’ha tingut una, però Ter Stegen l’ha aturat sense problemes. Kameni ha tornat a aparèixer amb una mà salvadora en un xut d’Alcácer, i s’ha arribat al descans amb una possessió blaugrana superior al 80%.

Kameni ho atura tot

En arrencar el segon temps, el sistema andalús s’ha extremat. De la línia de cinc s’ha passat a una línia de sis defensors. El Barça s’ha hagut de multiplicar per trobar el camí de la porteria. Això, però, deixava espais a l’esquena, i Juankar ha estat a punt d’aprofitar-ho per sorprendre. Aquest ensurt ha reactivat el conjunt de Luis Enrique. A més, una dura entrada de Llorente a Neymar Jr ha suposat l’expulsió del defensor visitant. En inferioritat, el plantejament andalús s’ha accentuat inclús més.

A la recta final del matx, i amb el Màlaga fent tot el possible per tallar el joc constantment, Piqué s’ha convertit en un davanter més. A pilota aturada, una rematada de cap de Rakitic ha sortit fregant el pal, i l’àrbitre ha anul·lat una rematada d’André Gomes al travesser per un dubtós fora de joc. Després, Piqué ha reclamat un possible penal.

Amb quatre minuts d’afegit, l’equip i el Camp Nou s’han abocat encara més. Juankar ha deixat el seu equip amb nou jugadors, i Neymar Jr ha acabat tenint el gol al seu cap. El brasiler, però, s’ha tornat a trobar amb una aturada miraculosa de Kameni. Amb la frustració de qui ho ha intentat de totes les maneres i no ha obtingut premi, el Barça ha tancat el primer partit del curs al Camp Nou sense veure porteria. Ara arriba el torn de la Lliga de Campions. Dimecres, a Celtic Park, els de Luis Enrique poden certificar l’accés matemàtic als vuitens de final de la màxima competició europea.

Més notícies aquí