Morabanc Andorra – FC Barcelona Lassa: Un fortí massa rocós (87-80)

Els de Bartzokas, amb una gran actuació de Tomic (33 de valoració i 21 punts), no han pogut guanyar en un pista complicada

El FC Barcelona tenia un partit difícil en una pista molt complicada. Al parquet del Morabanc Andorra encara no havia guanyat ningú aquesta temporada, però tot i jugar en una parquet complicat, els de Bartzokas han començat el partit amb molta intensitat. Un Tomic molt endollat sota cistella i dominant el joc interior i, un Oleson encertat en el tir exterior, han fet que el Barça Lassa pogués estar en igualtat al marcador durant els primers minuts. El Morabanc Andorra de Juan Peñarroya, estava també intens en atac i obligava als blaugranes a exigir-se més en defensa. Tomic guanyava totes les posicions dins de la pintura rival i obligava a l’equip local a cometre faltes personals, que a la llarga podien posar en un compromís defensiu al conjunt de Peñarroya.

Gran Tomic sota cistella

El pivot blaugrana continuava fort sota la cistella i durant el primer quart i els primers minuts del segon, ha fet un bon partit ajudant amb la seva superioritat a tirar endavant el matx. El jugador croat donava opcions ofensives als seus companys i la majoria de passades que rebia acabaven dins del cercle. La pressió a tota la pista de l’equip rival i l’encert des del perímetre exterior del Morabanc Andorra feien que el Barça comences a situar-se per darrera del marcador a la meitat del segon quart (31-28).

L’encert dels andorrans ha descol·locat al Barça, que estaven una mica tous en defensa per poder contrarestar l’alt nivell ofensiu de l’equip local. El Barça, amb l’ajuda del rebot ofensiu de Dorsey, ha anat apropant-se mica en mica al electrònic d’Andorra i a dos minuts per acabar el quart, els blaugranes només perdien de dos punts. Tot i així, el FC Barcelona Lassa continuava una mica espès en atac i feia que s’arribés al descans amb un 42-36.

Tocava remar per guanyar el partit

Bartzokas sortia fort al principi del tercer temps i apostava pel seu quintet titular. Volia endur-se el partit sense perdre temps. Des de bon començament de quart els blaugranes han sortit convençuts d’intentar assaltar el fortí andorrà a base de bon joc i bones anotacions exteriors. L’esforç del Barça era insuficient, ja que els locals continuaven amb un camí d’anotació molt alt on els blaugranes, fins al moment, no podien oposar resistència. A la meitat del tercer quart els andorrans guanyaven per vuit punts de diferència.

Tomic continuava sent un dels jugadors més destacats del equip de Bartzokas, i amb un 2+1 donava força a un Barça espès en atac i en defensa. El pivot tornava a sortir al rescat dels blaugranes i encomanava el seu nivell a la resta de companys per posar una marxa més en defensa i apropar-se a només dos punts, a falta d’un minut per acabar la tercera tanda del partit.

Però tot i l’esforç que han posat els de Bartzokas, ha estat molt difícil contrarestar l’encert de cara a cistella dels de Peñarroya. Els blaugranes ho han intentat fins al final però en aquest últim quart el Morabanc Andorra ha pogut ampliar la ratxa guanyadora que porta aquesta temporada a casa seva, on encara no ha perdut cap partit. Tot i la derrota, els blaugranes continuen a les posicions més altes de la classificació amb un cert temps per polir els errors i no repetir-los en propers partits.