FC Barcelona Lassa – Divina Seguros Joventut: Suat triomf en el derbi (79-77)

Els de Bartzokas han hagut de treballar de valent per sumar els punts contra els de Badalona en un partit emocionant que no s’ha decidit fins a l’últim minut i en què Tomic ha tingut els millors registres, amb un 27 de valoració i 15 punts anotats

Un derbi sempre és un derbi. I així ha quedat clar amb el partit que s’ha viscut al Palau Blaugrana. La diferència a la classificació entre el FC Barcelona Lassa de bàsquet i el Divina Seguros Joventut no s’ha fet palesa sobre el parquet de la pista barcelonista i, en un partit emocionant fins al final, el Barça s’ha pogut endur el triomf (79-77), no abans sense fer una gran feina i lluitar de valent per doblegar els de Diego Ocampo, amb vida fins als darrers segons. Ante Tomic, amb 15 punts anotats i 27 de valoració, i Aleksandar Vezenkov, amb 18 punts i 17 de valoració, han estat els més destacats del duel, peces importants per fer que el Barça es col·loqui amb nou victòries i tres derrotes.

Colpeja la Penya

No han començat bé les coses per al Barça, que no ha pogut marxar al descans amb avantatge. El bon inici dels verd-i-negres, consistents en defensa, ha fet que l’electrònic del Palau reflectís un 31-39 a l’inici de la represa. I això que, durant la primera part d’aquest derbi, els de Bartzokas han mantingut la igualtat (18-18, min 10). De fet, a l’inici els blaugranes han pogut capgirar un parcial contundent de 0-7 a favor de la Penya, amb un triple de Claver i dos més de Vezenkov (9-7, min 6), mentre que al segon quart una esmaixada de Dorsey ha posat el +6 (31-25, min 16).

Però quatre minuts blaugrana sense encistellar han estat aprofitats pels d’Ocampo, que han transformat quatre triples en quatre minuts –Bogdanovic (x2), Vidal i Sàbat– i dos tirs lliures per enviar el partit al descans amb un +8 a favor de la Penya (31-39).

Reacció del Barça

Un molt bon parcial blaugrana de 19-6, en què han destacat els vuit punts de Vezenkov i els cinc de Rice, ha tornat a posar per davant el Barça (50-45, min 26). Els de Bartzokas, amb un bon tercer període en què pràcticament sempre han anat per davant (51-45, min 26), han pogut mantenir la Penya per sota i arribar a l’inici del quart i definitiu període amb un 61-58 (min 30).

La balança, del cantó blaugrana

Però els verd-i-negres no s’han rendit i han tornar a pressionar, amb uns minuts de domini del rebot ofensiu i defensiu i un triple de Sàbat (65-68, min 36). Finalment, però, un minut espectacular del Barça, amb un triple de Vezenkov (70-70, min 38), una cistella de Tomic (72-70, min 38) i dos rebots defensius –un de Rice i un altre de Oleson–, ha permès que el Barça tornés a posar-se al capdavant, ja de manera definitiva, per endur-se un derbi apassionant fins al final.

Perquè, en menys d’un minut, Bogdanovic ha errat un triple (73-70), Rice ha transformat dos tirs lliures (75-70) i Sàbat ha clavat un llançament de tres a falta de 25 segons (75-73). Però el Barça no ha badat i ha aprofitat les faltes personals per tancar l’electrònic de manera ajustada, però amb un 79-77 molt suat i treballat.