Punt i final a 25 anys de blaugrana

Punt i final a 25 anys de blaugrana

Jacqueline Martín anuncia que es retira a final de la propera temporada

L’atleta del Barça Jacqueline Martín ha anunciat aquest matí que es retirarà al final de la propera temporada. L’atleta, que porta 25 anys com a blaugrana, ha assegurat que “he meditat molt aquesta decisió però crec que és moment de deixar passar a les noves generacions”.

La tercera amb més mundials

Cal destacar que Martín acaba la seva carrera professional havent participat en un total de 14 mundials de la modalitat cross, convertint-se en la tercera atleta del món amb més participacions en aquesta prova. A més, el seu historial també compta amb 8 europeus cross, 9 títols de campiona d’Espanya (dels quals 5 absoluts), subcampiona iberoamericana del 3.000 metres i més de 300 proves corregudes. 

Un currículum a l’abast de molt pocs que va estar a punt d’acabar ara fa 11 anys quan Martín va tenir el seu fill. Tot i així, gràcies al suport del seu marit i, com ella assegura, “gràcies al suport del club que em va mantenir la fitxa federativa”, al cap de 9 mesos va tornar al màxim nivell classificant-se per a un nou mundial.

En el seu comiat, Jacqueline Martín ha volgut agrair tot el suport rebut per part de la seva família, del seu entrenador Vicente Egido (amb qui ha compartit vivències durant més de 30 anys) i al seu mànager, Miguel Ángel Mostaza. La fondista que farà 45 anys quan deixi de corre, ha enviat un missatge molt especial al club: “he pogut córrer amb les millors del món, al costat del millor entrenador del món, amb el suport del millor mànager i per suposat, en el millor club del món”.

Un futur prometedor pel Barça d’atletisme

Un dels aspectes que més ha volgut destacar Jacqueline Martín és la gran evolució que ha vist dins de l’atletisme blaugrana durant el temps que ha format part del Barça. Ha assegurat que “el Barça sempre ha donat suport a l’atletisme” i que “estem a tocar de tenir una gran època amb grans campions”. En aquest sentit, Martín ha recordat que de cara a l’europeu de Berlín, que comença la setmana vinent, el Barça és el club amb més representació dins la selecció espanyola i que dels 21 blaugranes, 5 són sots 20.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut