El desafiament d’una Lliga molt competida

El desafiament d’una Lliga molt competida

El Barça de Luis Enrique afronta el repte de remuntar en la segona volta del campionat per assolir el tercer títol domèstic de manera consecutiva

La Lliga és a punt d’arribar al seu equador i el FC Barcelona té el desafiament d’intentar assolir la remuntada. És la primera temporada amb Luis Enrique a la banqueta que els blaugranes se situen en el tercer lloc de la classificació amb 38 punts. Això sí, només un i dos punts per sota del segon, el Sevilla i el primer, el Reial Madrid, que té un partit pendent Aquesta classificació es dóna després que el conjunt andalús superés els blancs al Sánchez Pizjuán aquest diumenge passat (2-1). Tot i que és la primera vegada en 12 temporades que els blaugranes afronten l’assalt al primer lloc de la classificació des de la tercera plaça, el cert és que el primer curs amb el tècnic asturià a la banqueta els blaugranes van aconseguir remuntar i conquerir el títol de Lliga.

Aleshores, el Barça se situava segon classificat a quatre punts del líder, que era el Reial Madrid. Una immensa segona volta de l’equip de Luis Enrique va permetre al Barça guanyar la 23a Lliga de la seva història vencent al Vicente Calderón en la penúltima jornada (0-1). Aquell equip va fer 53 punts de 60 possibles. Una remuntada que ha de servir de precedent per intentar aixecar la tercera Lliga consecutiva. Aquell curs, a més, va ser històric amb la conquesta del triplet.

Si ens fixem en els números de la última dècada, els blaugranes se situaven en aquest punt de la competició fins a sis vegades com a líder, mentre que en tres ho feien des de la segona. Ara, els blaugranes són tercers i assumeixen el desafiament d’una Lliga molt competida. La victòria del Sevilla davant el Reial Madrid ha servit perquè el conjunt de Sampaoli presenti la seva candidatura en la lluita pel títol i s’uneixi, de moment, a Barça i Reial Madrid. En la quarta plaça, a quatre dels blaugranes se situa l’Atlètic de Madrid. Un equip que cal també tenir en compte fins al final. A continuació, detallem el calendari de les properes cinc jornades de Lliga dels primers tres classificats.

Jornada Reial Madrid Sevilla FC Barcelona
19 Màlaga Osasuna Eibar
20 R.Societat Espanyol Betis
21 Celta Vila-real Athletic Club
22 Osasuna Las Palmas Alabès
23 Espanyol Eibar Leganés

 

*En negreta, els partits com a local.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut