Quins blaugranes han jugat la final d’un Mundial?

Quins blaugranes han jugat la final d’un Mundial?

Amb Sorhaindo, Mem i N’Guessan, un total de 21 jugadors blaugrana han participat en una final del Campionat del Món

Diumenge a les 17.30 h tindrà lloc la final del Campionat del Món d’handbol que està tenint lloc a França. Tres blaugranes disputaran la final amb França, i 21 han estat els jugadors que, mentre vestien la samarreta blaugrana, han jugat una final del Campionat del Món de seleccions

Svensson i Sorhaindo, els jugadors amb més finals

El porter suec Tomas Svensson i el pivot francès Cedric Sorhaindo, amb tres finals cadascun, són els jugadors del Barça d’handbol que, mentre jugaven amb el club blaugrana, han jugat més finals d’un Mundial.

Svensson va participar amb Suècia a les finals dels mundials del 2001, del 1999 i del 1997 mentre era jugador blaugrana amb un bagatge de dos argents (1997 i 2001) i una medalla d’or a Egipte 1999.

Per la seva banda, Sorhaindo, que es va proclamar campió del món a Qatar 2015 i campió del món a Suècia 2011, en la seva etapa com a blaugrana, jugarà la final del 2017.

Vestint la samarreta del FC Barcelona, Jesper Noddesbo va jugar dues finals del mundial a Suècia 2011 i Espanya 2013, on va guanyar dos argents.

Els finalistes blaugrana

El primer jugador a ser finalista i a la vegada a penjar-se un or al coll en un Mundial va ser el porter Zlatan Arnautovic, amb Iugoslàvia l’any 1986. A més dels ja anomenats Sorhaindo, Svensson, Mem, N’Guessan i Noddesbo, el següent després d’Arnautovic va ser el croat Senanin Maglajlija, que va jugar la final del Mundial del 1995.

Barrufet, Iker Romero i Fernando Hernández van guanyar la final de l’any 2005, en què Davor Dominikovic va ser argent. El porter Venio Losert va ser finalista a Croàcia 2009.

A Espanya 2013, a més de Noddesbo, que va ser argent, Espanya es va penjar l’or a la final amb Viran, Sarmiento, Entrerríos, Tomás, Rocas, Sterbik i Montoro.

Karabatic va acompanyar Sorhaindo a dalt de tot del podi de Qatar 2015, on van superar el seu company Saric a la final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut