10 curiositats dels partits a Ipurua

10 curiositats dels partits a Ipurua

El rècord de Messi, els duels amb Mendilibar i els colors blau i grana són només tres de les deu peculiaritats entre Eibar i Barça
  • Ple de triomfs a Ipurua. El FC Barcelona només ha visitat Ipurua en dues ocasions -ja amb Luis Enrique a la banqueta-, i ha aconseguit un ple de victòries. En el curs 2014/15 dos gols de Messi van donar tres punts als culers, mentre que l’any passat la victòria va ser per 0-4 gràcies al doblet del ‘10’ blaugrana i els gols de Munir i Luis Suárez.
  • El rècord de Messi. El seu gol en la darrera visita dels blaugranes a Ipurua, va convertir el davanter argentí en el primer jugador de la història de la Lliga que va marcar un mínim de 20 gols durant 8 temporades consecutives. En aquest curs Messi arriba –igualat amb Luis Suárez- com a màxim golejador del campionat amb 14 gols.
  • Mendilibar s’enfronta al Barça amb el seu quart equip diferent. El tècnic basc s’ha vist les cares amb el Barça com a tècnic de quatre conjunts de Primera Divisió: Valladolid, Osasuna, Llevant i Eibar. El bagatge dels blaugranes davant Mendilibar al llarg de 15 partits és de 13 victòries, 1 empat i tan sols 1 derrota (davant l’Osasuna a El Sadar la temporada 2011/12 per 3-2).
  • Vèncer Mendilibar sol ser sinònim d’èxit. Cada cop que el Barça guanya un equip entrenat per Mendilibar a la Lliga -com a visitant-, el títol acaba a les vitrines blaugrana. Va passar en guanyar el Valladolid (les temporades 2008/09 i 2009/10), davant l’Osasuna (al curs 2012/13), contra el Llevant (la temporada 2014/15) i davant l’Eibar (el curs passat).
  • El 0-4 del curs 2015/16 és la derrota més àmplia de l’Eibar com a local. Els blaugranes tenen en el seu poder, juntament amb el Reial Madrid, haver aconseguit la golejada més gran soferta per l’Eibar en el seu estadi a la màxima categoria: la victòria per 0-4 de la temporada passada. Aquest curs el conjunt basc ha obtingut 5 victòries, 2 empats i 2 derrotes a Ipurua –a la Lliga- en 9 partits.
  • Vells coneguts entre els dos equips. Tres protagonistes del partit d’aquest diumenge van coincidir com a integrants del Celta de Vigo de la temporada 2013/14. Luis Enrique era l’entrenador d’un conjunt que va acabar la temporada com a novè classificat i que comptava amb Yoel –ara a l’Eibar cedit pel València- a la porteria i Rafinha al mig del camp.
  • El color blaugrana, present a ambdós equips. L’origen del color blau i grana de l’Eibar data de la temporada 1943/44, quan la Federació Guipuscoana de Futbol va cedir un equipament amb aquests colors durant la postguerra perquè poguessin competir. Casualment, els colors que ha fet servir el Barça des dels seus inicis.
  • Ipurua és el camp amb menys capacitat d’espectadors. Amb 6.267 seients i ampliació inclosa, el camp de l’Eibar és el més petit de les grans Lligues europees: Espanya, Alemanya, França, Anglaterra i Itàlia. El Camp Nou segueix dominant aquest particular rànquing amb una capacitat de 99.300 espectadors.
  • Alcácer i André Gomes ja saben el que és marcar-hi. Ambdós ho van aconseguir a les files del València. Mentre el davanter de Torrent va marcar el gol de la victòria del conjunt valencianista la temporada 2014/15, el migcampista portuguès va aconseguir l’empat als darrers minuts durant el curs passat.
  • Denis Súarez, Aleix Vidal i Masip, sense derrotes amb altres equips. A més d’Alcácer i André, tres blaugranes més han visitat Ipurua amb diferents conjunts. Denis Suárez ha visitat Ipurua com a jugador del Barça B, del Sevilla i del Vila-real amb un balanç de dues victòries i un empat. Aleix Vidal també ha sortit victoriós en la seva única visita amb el Sevilla, mentre que Masip va sumar un punt en el seu únic desplaçament amb el filial blaugrana.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut