FC Barcelona - Reial Societat: Que continuï la ratxa

FC Barcelona - Reial Societat: Que continuï la ratxa

Després de vèncer a Anoeta (0-1) a l’anada dels quarts de la Copa, els blaugranes volen sentenciar la classificació per a les semifinals amb un triomf contra un conjunt basc que fa 23 partits que no guanya al Camp Nou

El FC Barcelona ja és a punt per afrontar la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei davant la Reial Societat (21.15h, BeIN LaLiga). Els blaugranes, després del 0-1 de l’anada i de trencar una ratxa de vuit partits consecutius sense guanyar a Anoeta, volen certificar el seu bon moment de forma per seguir vius en una competició que porta grans records.

Perquè l’actual campió de les dues darreres edicions de la Copa del Rei té com a objectiu assolir la seva desena semifinal de la competició del KO en onze temporades. I, per aconseguir-ho, els precedents són favorables. No només perquè en 13 de les 14 ocasions que l’anada d’una eliminatòria de Copa va acabar amb 0-1 el Barça va acabar passant, sinó perquè la Reial Societat no guanya al Camp Nou des del maig del 1991 (1-3). Aquesta derrota blaugrana, però, va arribar quan el Barça ja era campió de Lliga. A partir d’aquí, i fins ara, l’equip català ha sumat 22 victòries i 1 empat (va ser l’any 1995, amb un 1-1), amb 57 gols a favor i 9 en contra, en 18 partits de Lliga i 1 de Copa. Aquest duel, que data de febrer del 2014, va acabar amb 2-0.

Les baixes de Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Rafinha, per lesió, són un contratemps que el Barça haurà de superar si vol ser al sorteig de les semifinals que es farà aquest divendres. Per fer-ho, Luis Enrique i el seu cos tècnic han fet una convocatòria de 18 jugadors en la què destaca la tornada de Mascherano -que entra per Sergio- i la novetat de Masip en el lloc de Ter Stegen, descartat per decisió tècnica..

No es refien de la Reial

El FC Barcelona encara no vol sentir a parlar d’eliminatòria sentenciada. El 0-1 de l’anada no deixa de ser un resultat curt, més encara amb una Reial Societat que aquesta temporada, amb Eusebio Sacristán a la banqueta, està demostrant un nivell de joc elevat. Luis Enrique Martínez així ho ha volgut remarcar, en la roda de premsa prèvia al duel. “Sempre tenim el mateix objectiu en cada partit: sortir a guanyar independentment del resultat. Però amb un rival com aquest, encara més, perquè ens espera un duel perillós. Haurem de superar la pressió alta de la Reial per superar l’eliminatòria”. Malgrat tot, el tècnic asturià ha volgut deixar clar que veu "un estat d’ànim òptim entre els jugadors”. “Ens ve molt de gust seguir a la Copa, perquè ens porta uns grans records i l’estímul es clar”, ha sentenciat.

Més cap al nord, però, la Reial Societat ha preparat el partit confiat en la remuntada. Tot i ser conscients que serà complicat, el defensa Iñigo Martínez ha volgut deixar clar que “l’equip creu en les seves opcions i té al cap guanyar i intentar passar”. “Ells tenen l’avantatge i són un dels millors equips del món, però no donem res per perdut”, ha declarat. En la mateixa línia que el seu jugador s’ha situat Eusebio, que ha afirmat que els "motiva molt passar a semifinals”. “Estem convençuts que podrem guanyar allà. Tenim el repte de competir en un escenari molt important, perquè és un pas més per demostrar el nostre potencial”.

L’entrenador de l’equip txuriurdin viatja a Barcelona sense els lesionats Carlos Martínez, Markel i Agirretxe ni els descartats per decisió tècnica Ander, Héctor Hernández i Gaztañaga. Zaldua i David Concha, amb molèsties, també s’han quedat a Sant Sebastià.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut