Brose Bamberg – FC Barcelona Lassa: Massa càstig a Alemanya (85-65)

Després d’una primera meitat molt disputada, el desencert ofensiu dels blaugranes impedeix sumar una nova victòria a Europa

El FC Barcelona Lassa ha caigut derrotat davant el Brose Bamberg a causa del desencert ofensiu cap a la meitat del segon i el tercer període, el qual els alemanys han aconseguit aprofitar per adquirir un avantatge que ha estat definitiu. Després de dues victòries consecutives a Europa, els homes de Bartzokas –tot i els 19 punts de Rice– marxen d’Alemanya sense poder obtenir un triomf que els hauria ajudat a escalar posicions a la taula classificatòria.

L’inici del partit ha estat marcat pel recital mostrat pels dos equips des de més enllà dels 6,75. Mentre Darius Miller ha liderat els atacs locals amb un 3/3 en triples, els blaugranes no han refusat l’intercanvi de cops mitjançant l’encert de Doellman, RiceNavarro. Un parcial de 3-11 favorable a l’equip de Bartzokas –contrarestant el 5-0 inicial– ha demostrat la concentració i l’encert amb què han sortit a la pista els blaugranes. El bon paper de Tomic sota l’anella i una nova cistella de Rice han donat el màxim avantatge culer (11-15), tot i que l’onada ofensiva dels locals als darrers instants, culminada amb un triple de Strelnieks, els ha deixat per davant en el marcador a la fi d’un primer període molt competit (18-17).

Un triple de Renfroe només començar el segon quart ha donat l’últim avantatge dels blaugranes en tot el partit. Les imprecisions ofensives i l’encert –amb atacs molt llargs– del conjunt dirigit per Andrea Trincherie han capgirat el marcador gràcies als bons minuts de Miller -14 punts al descans–, Strelnieks –10– i Melli –6. El FCB Lassa, tot i intentar retallar distàncies gràcies a l’entrada de Rice i Tomic, ha vist com l’avantatge s’ampliava en arribar a la fi dels segons deu minuts (40-31).

L’inici del segon temps no ha estat esperançador. La bona defensa soferta sobre els homes clau blaugrana –especialment Rice, Doellman i Tomic– ha ampliat l’avantatge fins a un 54-35 després que l’equip de Bartzokas només hagi estat capaç d’anotar quatre punts en els primers sis minuts. Un temps mort del tècnic grec ha intentat provocar una reacció en els seus homes, i així ha estat. Set punts consecutius de Vezenkov han donat pas a un parcial favorable al FCB Lassa de 3-11 per arribar a l’últim quart amb un 59-47 que ha donat esperances.

La reacció semblava donar els seus fruits després d’un 0-6 que ha situat el 59-53 només iniciar-se l’últim període. Liderats per Rice, els blaugranes han tret tot el caràcter sobre el parquet, però no han baixat mai de la barrera dels sis punts de desavantatge, i dos triples consecutius dels locals han situat un 72-60 que ha deixat l’intent de remuntada en un no res. Als últims minuts, amb el FCB Lassa a la desesperada, les diferències s’han ampliat fins al definitiu 85-65. Els homes de Bartzokas tornaran a la competició aquest diumenge –12.30 hores– en la visita de l'Obradoiro al Palau Blaugrana.