Athletic Club – FC Barcelona: Que sigui una nit màgica!

Athletic Club – FC Barcelona: Que sigui una nit màgica!

(21.15 hores, GOL) Els homes de Luis Enrique estrenen l’any a San Mamés i buscaran un bon resultat en l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei en la nit de Reis

Els Reis Mags són a punt d’arribar i amb ells el futbol també. I és que després de l’aturada nadalenca el FC Barcelona estrenarà l’any 2017 a San Mamés en l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. No és la primera vegada que els blaugranes visiten la catedral del futbol en la nit de Reis. I és que fa sis temporades el Barça va assolir un empat amb un gol màgic d’Abidal (1-1). El partit serà d’alt voltatge davant un rival que sempre posa les coses difícils als de Luis Enrique, i més encara, com a local.

Els duels entre l’Athletic Club i el FC Barcelona són sinònims de dificultat, intensitat i molta paciència, entrega i emoció. Així ho mostren els precedents que indiquen grans partits en la història del futbol. Amb aquesta eliminatòria els blaugranes es convertiran en l’equip que més vegades ha visitat el Nou San Mamés. Amb Luis Enrique, el Barça hi ha jugat fins a cinc vegades amb un balanç de quatre victòries (2-5, 0-1, 1-2 i 0-1)  i una derrota a la Supercopa d’Espanya el curs passat (4-0).

En la nit més màgica de l’any el Barça vol brindar una victòria a l’afició com a primer regal de l’any. Un bon resultat que permeti afrontar la tornada de la setmana vinent al Camp Nou, amb les màximes garanties possibles per tenir més a prop, el passi als quarts de final. Luis Enrique és plenament conscient de la dificultat del matx i espera a “l’Athletic de les grans cites” i està convençut que els de Valverde “pretendrà ofegar-nos amb la pressió” perquè són “molt valents i no tenen por de deixar espais”. Són paraules del tècnic asturià que, per aquest partit, no podrà comptar a la convocatòria amb el lesionat Cillessen, ni tampoc amb Denis, Aleix Vidal i Mathieu – va rebre l’alta mèdica aquest dimecres - per decisió tècnica.

L’Athletic Club, per la seva banda, està fent una bona temporada i se situa setè classificat a la Lliga amb 26 punts molt a prop de les posicions europees i està classificat per als setzens de l’Europa League. Per arribar als vuitens de la Copa, el conjunt basc va eliminar el Racing de Santander i ara se les haurà de veure amb el Barça, botxí als quarts de Copa el curs passat (1-2, 3-1). Per aquest partit, el tècnic Ernesto Valverde no podrà comptar amb De Marcos, Aketxe i Lekue per lesió, ni tampoc Yeray Alvárez que s’està recuperant de l’operació en la que va ser sotmès la setmana passada per extirpar-li un tumor testicular.

Sobre l’eliminatòria, Valverde ha assegurat que el Barça “és un dels millors equips, sinó el millor”, però confia en què el seu conjunt “planti cara tot i ser conscient la dificultat”. I ha afegit: “És un repte que ja coneixem, sabem que són favorits però no hi ha res escrit”. A les 21.15 hores Athletic i Barça oferiran espectacle en el primer assalt dels vuitens de final de la Copa. Que sigui una nit màgica!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut