Local

Leo Messi iguala els 26 gols de falta de Koeman

El crac argentí va decidir l’eliminatòria davant l’Athletic amb un llançament de falta magistral i és el tercer que marca de manera consecutiva a l’inici d’any

No hi ha ningú que pugui aturar Leo Messi. És incommensurable i no es cansa d’acumular tots els rècords possibles. El crac argentí va tornar a marcar de falta directa per tercer partit consecutiu, amb una autèntica obra mestra que va servir per classificar el Barça per als quarts de final (3-1). Aquest va ser el seu 26è gol de falta amb el FC Barcelona i atrapa una llegenda com Ronald Koeman com a màxim golejador del Club en aquesta faceta. El ‘10’ s’ha convertit en un autèntic especialista en els llançaments de falta i teledirigeix la pilota allà on es proposa. Dos gols seus han estat clau per superar una eliminatòria que ens ha deixat les dades següents:

  • Messi iguala els 26 gols de falta de Koeman. El crac argentí va marcar el seu tercer gol de falta de manera consecutiva per primer cop a la seva carrera i va igualar la llegenda holandesa com a màxim golejador de faltes del Club. D’aquestes 26 dianes, quatre han estat a Iraizoz, que és el porter més batut per Messi en aquesta faceta golejadora.
  • El trident supera el tricententari de gols. Suárez, Neymar Jr i Messi van marcar tots tres davant l’Athletic Club per arribar a la xifra estratosfèrica de 302 gols des que juguen junts. 
  • Suárez es posa a 100. El depredador uruguaià va arribar al centenari de gols blaugrana amb un golàs de voleia. Suárez els ha repartit entre totes les competicions: 68 a la Lliga, 17 a la Lliga de Campions, 8 a la Copa del Rei, 5 al Mundial de Clubs, 1 a la Supercopa d’Europa i 1 a la Supercopa d’Espanya. El ‘9’ blaugrana només ha necessitat 120 partits per assolir aquesta xifra golejadora i supera els registres de Kluivert -202-, Messi -188- i Stóitxkov -186-.
  • Neymar Jr trenca la ratxa. El crac brasiler va tornar a marcar amb el Barça després de 1.023 minuts sense fer-ho. L’11’ blaugrana, però, ha destacat aquesta temporada per ser el màxim assistent de l’equip.
  • Setena temporada consecutiva assolint els quarts de final de la Copa. Els blaugranes no aconseguien la classificació per a aquesta ronda de la competició tants anys seguits des de la ratxa de 1951-1960, quan van enllaçar deu temporades seguides.
  • Novena eliminatòria consecutiva eliminant l’Athletic. Els blaugranes són el botxí del conjunt basc a la Copa del Rei i han superat totes les eliminatòries contra ells des del 1960.
  • 15è partit consecutiu guanyat al Camp Nou a la Copa. Des de les semifinals de la temporada 2012/13 els blaugranes encadenen més de tres temporades invictes a l’Estadi en partit de la Copa del Rei.
Més notícies aquí