Tres blaugranes es veuen les cares a les semifinals

Tres blaugranes es veuen les cares a les semifinals

L’enfrontament entre França i Bèlgica assegura almenys un finalista blaugrana al Mundial de Rússia

S’apropa la final de la Copa del Món, i França i Bèlgica protagonitzaran el duel blaugrana de les semifinals. La presència en aquestes seleccions d’Umtiti i Dembélé, per part francesa, i de Vermaelen, per part belga, assegura almenys un finalista blaugrana en aquesta edició del Mundial, a l’espera del duel entre Croàcia i Anglaterra del pròxim dimecres.

El combinat belga, entrenat pel català Robert Martínez, torna a la ronda dels quatre millors trenta anys després de la seva última presència (Mèxic 1986). Per altra banda, l’equip de Deschamps disputarà de nou les semifinals dotze anys després de la seva darrera classificació per a la penúltima ronda del torneig (Alemanya 2006).

La França d’Umtiti i Dembélé va accedir-hi després de superar per 0-2 a l’Uruguai de Luis Suárez. I la Bèlgica de Vermaelen van superar per 1-2 al Brasil de Coutinho i de l’exblaugrana Paulinho.

Els precedents

Serà el tercer duel mundialista entre les dues seleccions. Es van enfrontar per primera vegada a la Copa Mundial del 1938, als vuitens de final, amb triomf francès per 3-1. 48 anys després, els camins de les dues seleccions es van tornar a creuar en el partit pel tercer i quart lloc del Mundial de Mèxic 1986, també amb triomf gal per 4-2.

L’últim partit entre les dues esquadres va tenir lloc l’any 2015, en un vibrant amistós a l’Stade de France per 3-4. En aquell partit van marcar tres jugadors que demà seran presents a la semifinal: Nabil Fekir, Eden Hazard i Marouane Fellaini.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut