Entrevista a Markel Zubizarreta: “L’objectiu, com sempre, ser una mica millors”

Entrevista a Markel Zubizarreta: “L’objectiu, com sempre, ser una mica millors”

Coincidint amb l’inici de la pretemporada del Barça Femení, el mànager esportiu repassa els temes d’actualitat
Dilluns el Barça Femení es posava en marxa amb les revisions mèdiques i el primer entrenament. La següent parada és la històrica Gira pels Estats Units i, posteriorment, amistosos amb rivals d’entitat com el Chelsea, el Manchester City i el Montpeller. Just abans de viatjar, el mànager esportiu, Markel Zubizarreta, concedia una entrevista als mitjans del Club en què desgranava els temes d’actualitat que envolten l’equip.

Els objectius

“L’objectiu, com cada temporada, és intentar ser una mica millors com a equip. Després tenim les tres competicions, la Champions, la Lliga  i la Copa, i intentarem lluitar per les tres. En competició estatal fa moltes temporades que lluitem per guanyar-les, i a Europa és competir contra les millors. L’any passat ens va guanyar el que després va ser l’equip campió; hem d’intentar ser allà i fer un pas més”.

Una pretemporada davant grans equips

“Buscàvem rivals de nivell. Anar als Estats Units ens comporta una altra sèrie de coses, i aquí buscàvem el millor que podia haver-hi. No volíem enfrontar-nos a equips de la Lliga espanyola i hem trobat el mix perfecte; ens provarem amb aquests rivals, si bé és cert que en un context de pretemporada”.

La Gira pels Estats Units

“És una molt bona oportunitat. Unir-nos al primer equip està molt bé, i a nivell esportiu ens permet jugar un amistós, que és el que volíem, entrenar-nos en unes instal·lacions privilegiades com són la seu de Nike i a UCLA. Per tant, és perfecte”.

Els fitxatges

“Cada estiu intentem reforçar-nos i esperem acabar-lo amb un equip millor del que teníem abans. Sí que és cert que hem tingut baixes de jugadores molt importants per al Club en els últims anys”.

Pamela Tajonar

“És una portera amb experiència tant internacional amb Mèxic com amb el Sevilla. Coneix la Lliga, és veterana i ens aportarà la serenitat que la porteria necessita. Sap perfectament el que busquem en una portera, que en el cas del Barça té uns requeriments diferents”.

Andrea Pereira

“La coneixíem de la Lliga, consolidada tant a l’Atlètic de Madrid com a la selecció, amb sortida de pilota, ràpida i intensa. És el perfil de central que nosaltres tenim”.

Stefanie Van der Gragt

“És un cas una mica semblant al d’Andrea. A més, ens aporta un plus físic que ens ajudarà molt al llarg de la temporada”.

Kheira Hamraoui

“Ve de l’Olympique de Lió i té l’experiència d’haver competit amb les millors d’Europa al seu equip. Ens aporta un plus a nivell físic i tècnic”.

Les baixes

“Independentment de la part esportiva, hem perdut persones molt importants al vestidor. Hi haurà un moviment de rols, és una dinàmica normal. Fer una pretemporada i una gira junts farà que el grup es faci fort i pugui disputar els objectius”.

La cessió de Marta Unzué  

“Hem decidit, primer de tot, renovar-la un any més, i, conjuntament, que marxés cedida a l’Athletic Club. La intenció que tenim amb la Marta és que acabi tornant al Club, i per això hem fet aquest moviment”.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut