Josep Maria Bartomeu fa una ponència sobre 'El Barça, més enllà del futbol'

Josep Maria Bartomeu fa una ponència sobre 'El Barça, més enllà del futbol'

El president blaugrana explica, en un acte organitzat per la UFEC i la Fundació RBA, què és el que fa el Barça per contribuir a millorar la societat a través de l’impacte positiu de l’esport o l’aposta der la innovació

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha estat convidat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Fundació RBA a pronunciar una ponència sobre ‘El Barça, més enllà del futbol’, on ha explicat aquesta vessant del Club menys coneguda i menys mediàtica, però que forma part indissociable de la seva essència. En un auditori on s´’han reunit més de 300 convidats, Bartomeu ha explicat què és el que fa el Barça, en diferents àmbits, per contribuir a millorar la societat a través de l’impacte positiu de l’esport, el compromís social o l’aposta der la innovació.

A partir de les línies definides en el Pla Estratègic, el full de ruta del mandat fins el 2021, que te com a objectiu consolidar el Barça com la institució esportiva més admirada, estimada i global, Bartomeu ha explicat com el club aspira a transformar el món a través de l’excel·lència en l’esport per poder competir amb altres clubs que compten amb recursos econòmics que no provenen pròpiament de la indústria de l’esport.

El president blaugrana ha explicat, amb exemples molt concrets, la globalització del Club i l’expansió internacional de la marca Barça, el model de propietat, l’aposta per l’esport femení, projectes com Masia 360, la Fundació Barça i el treball que fa en eixos com la prevenció de la violència, la inclusió social i l’educació; l’aposta pel coneixement i la innovació amb la plataforma Barça Innovation Hub i l’Espai Barça, el projecte de remodelació de totes les instal·lacions del Club.

Globalització

Josep Maria Bartomeu ha parlat de diversos temes, començant per la globalització del FC Barcelona: "L'objectiu del Pla Estratègic és consolidar el Barça com la institució esportiva més admirada, estimada i global, basant-se en el compliment de cinc grans línies estratègiques: L'excel·lència esportiva, la màxima implicació social, el desenvolupament d'infraestructures esportives, la marca i el seu posicionament global i la gestió i la sostenibilitat econòmica". A més, ha explicat que "segons un estudi de la Consultora Brand Finance, el Barça és la marca de futbol més potent del món, sent el club esportiu més seguit i estimat del món i una marca de referència en l'esport mundial".

Masia 360

"Tenim un estil de joc propi, el conegut 'Model Barça', que representa una forma determinada de jugar a futbol i també fomenta una manera d'entendre l'esport", ha assegurat Bartomeu. A més, ha afegit que "la Masia és la marca amb la qual es coneix arreu del món el nostre model de formació esportiva i humana, però que per damunt de tot, som persones". Enllaçant-ho amb el projecte Masia 360, el president blaugrana ha explicat que "és un projecte que vol aprofitar tot el coneixement acumulat al Club en diferents àmbits per poder beneficiar a tots els esportistes, entrenadors, membres del cos tècnic, famílies i l'entorn dels esportistes que formen part de les cinc seccions professionals".

Bartomeu també ha recalcat que és "un programa que posa el focus en l'etapa de formació però també en la consolidació esportiva i en els esportistes retirats". "A Masia 360, supervisem i acompanyem la carrera dels 617 esportistes i a més, tenim més de 100 entrenadors i 18 tutors, a part d'un equip de psicòlegs que acompanyen a tots aquests esportistes", ha explicat el president.

Fundació Barça

Un altre dels temes abordats per part de Josep Maria Bartomeu ha estat la Fundació Barça, que ha destacat: "Des de fa molts anys, el Barça aposta i ajuda pel compromís social i per ajudar els nens i nenes més vulnerables. Contribuïm a través de l'esport a millorar el seu futur, especialment dels que estan en risc". El president també ha explicat què és FutbolNet, que es tracta "d'una metodologia pròpia basada en els valors del club i que ajuda a molts nens i nenes a sentir-se més integrats en les seves comunitats".

També, el president culer ha explicat que "aquesta temporada ja hem superat el milió de beneficiaris arreu del món en un total de 53 països, i actualment, la Fundació treballa en tres eixos: La prevenció de la violència, la inclusió social i l'educació". A més, ha recordat que "la nostra Fundació ajuda els nens refugiats i en aquests moments tenim programes específics a Grècia, Itàlia i el Líban, amb més de 12.000 beneficiaris".

Barça Innovation Hub

Pel que fa al Barça Innovation Hub, el president blaugrana ha explicat: "És una plataforma que aglutina tots els projectes de recerca, innovació i formació del FC Barcelona, ja que si volem seguir creixent, hem de compartir el nostre coneixement i anar a buscar el que no tenim". Bartomeu ha afegit: "No hi ha cap altre club que tingui 2.200 esportistes, cinc esports professionals, nou esports amateurs, 121 equips, més de 4,5 milions de visitants a l'any i més de 350 milions de seguidors a les xarxes, i això fa que els nostres col·laboradors vulguin desenvolupar projectes de recerca amb nosaltres".

A més, Bartomeu ha explicat les set àrees de coneixement en les que està treballant actualment el Barça Innovation Hub: "Esports col·lectius, rendiment esportiu, Anàlisi i Tecnologia Esportiva, Salut i Benestar, Fan Engagment i Big Data, Instal·lacions intel·ligents i Innovació Social". El president ha recalcat que "ara tenim més de 70 projectes de recerca, molts d'ells impulsats amb partners locals i internacionals".

Espai Barça

Finalment, Josep Maria Bartomeu també ha parlat de l'Espai Barça: "Es tracta d'un projecte de remodelació de totes les nostres instal·lacions per tenir l'smart àrea més avançada del món i el millor complex esportiu en el centre d'una gran ciutat". A més, ha afegit: "L'Espai Barça no és només un nou projecte arquitectònic, és el nou vaixell insígnia dels valors del Club".

El president barcelonista ha recalcat que "aquest Espai Barça també potencia una nova centralitat a la ciutat, ja que les instal·lacions són visitades per més de sis milions de persona a l'any". Bartomeu ha repassat els diversos projectes que es faran dins de l'Espai Barça, amb "la remodelació del Camp Nou, el Nou Palau Blaugrana, l'Estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva i també el Campus Barça, que millorarà l'entorn de les instal·lacions i permetrà tenir un espai obert a la ciutat", ha conclòs Bartomeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut