Josep Maria Bartomeu, en la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpic i Paralímpics de Barcelona 92

Josep Maria Bartomeu, en la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpic i Paralímpics de Barcelona 92

El president blaugrana i el vicepresident Jordi Mestre assisteixen a l’acte institucional de l’Ajuntament de Barcelona per presentar el programa commemoratiu de la celebració de l’efemèride

El FC Barcelona, representat pel seu president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident esportiu Jordi Mestre, ha estat present en l’acte institucional que ha donat el tret de sortida a la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona 92, celebrat aquest divendres al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, l’acte ha servit per presentar el programa commemoratiu de la celebració d’aquesta efemèride.

L’acte també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de l’àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens; el Comissionat d’Esports, David Escudé; el president del CSD, José Ramón Lete; la consellera de la Presidència, Neus Munté; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; els presidents del COE, Alejandro Blanco, i del CPE, Miguel Carballeda. També hi han participat el representant del Comitè Olímpic Internacional, José Perurena, i el del Comitè Olímpic Paralímpic Internacional, Miguel Sagarra.

Un Club lligat als Jocs

El club blaugrana manté una estreta relació amb els Jocs Olímpics des de l’edició del 1920 a Anvers i, al llarg de la història, esportistes del Barça han aconseguit un total de 65 medalles (11 d’or, 24 d’argent i 30 de bronze). A Barcelona 92, el Barça va contribuir cedint les instal·lacions del Camp Nou i el Palau Blaugrana i un total de quinze esportistes blaugrana van participar als Jocs de la ciutat en cinc modalitats diferents.

Al Camp Nou es va celebrar la gran final del torneig de futbol entre Espanya i Polònia el 8 d’agost i la selecció espanyola comptava en el seu equip amb els blaugranes Albert Ferrer i Josep Guardiola. Al voltant de 95.000 espectadors van presenciar un partit força emocionant que va decidir Kiko Narváez en marcar el 3-2 definitiu al darrer minut.

Per la seva banda, el Palau Blaugrana va acollir les competicions de taekwondo, judo i els últims partits del torneig d’hoquei sobre patins, modalitat esportiva que no figura al programa oficial dels Jocs Olímpics, però que a Barcelona 92 es va jugar com a “esport de demostració”. Va ser el 7 d’agost quan el Palau va acollir els partits per al tercer i quart lloc (Itàlia, 3-Portugal, 2) i la final (Argentina, 8-Espanya, 6). Així doncs, els aleshores jugadors barcelonistes Josep Benito i Joan Carles van aconseguir la medalla d’argent d’hoquei patins.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut