Presentació de les jugadores de futbol del Barça com a noves membres de l'Agrupació Barça Jugadors

Presentació de les jugadores de futbol del Barça com a noves membres de l'Agrupació Barça Jugadors

L’ABJ incorpora a 52 jugadores i exjugadores del Barça Femení i organitza un acte de benvinguda que compta amb la presència del vicepresident primer Jordi Cardoner i el directiu Pau Vilanova

L’Auditori 1899 ha acollit aquest vespre l’acte de benvinguda a l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) a les noves sòcies jugadores i exjugadores del Barça Femení de futbol que recentment s’han incorporat a l’entitat. L’acte ha comptat amb el suport del FC Barcelona, representat pel vicepresident primer Jordi Cardoner i pel directiu Pau Vilanova, responsable a la Junta Directiva de les relacions amb l’ABJ des del 2015, i ha tingut com a amfitrió Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació, com a organitzador de la benvinguda a les 52 noves sòcies.

Es tracta de la segona entrada de sòcies jugadores del Barça a l’ABJ, després que el 2013 un grup de 10 integrants de l’equip pioner del Femení del FCB els anys 70 entressin a formar part de l’entitat. Aquelles incorporacions es van fer de manera individual, però ara és tot el col·lectiu de jugadores i exjugadores que entren a formar part de ple dret a l’agrupació dels jugadors i veterans del Barça. El grup de noves sòcies està format per 14 jugadores del primer equip del Barça Femení i 38 exjugadores de diferents categories.

El FC Barcelona s’ha sumat a aquest acte de benvinguda de l’ABJ a les noves sòcies, que té un caràcter simbòlic i que també ha servit per agrair públicament el paper de les jugadores pioneres a la història del futbol femení del Club. Un dels punts clau del Pla Estratègic 2021 de la Junta Directiva del FCB és el desenvolupament de l’esport femení i l’impuls d’accions per fomentar la igualtat i la normalització de la presència de la dona al Club.

En el marc del conveni entre el FC Barcelona i l’ABJ, el Club ofereix a les noves associades els mateixos drets i reconeixements que els seus companys i cedeix les seves instal·lacions per a l’organització d’entrenaments i partits d’aquest col·lectiu.

A l’acte de benvinguda han assistit 35 de les 52 les noves sòcies, que han estat representades a l’escenari per Marta Unzué, actual capitana del Barça Femení; Noemí Rubio, exjugadora entre el 2009 i el 2011 i Núria Llansà, exjugadora de l’equip dels anys 70, expresidenta del Futbol Femení des dels anys 80 fins al 2003 i actualment delegada de la Federació Catalana de Futbol.

Posteriorment s’ha projectat un vídeo en què un bon nombre de membres de l’Agrupació han volgut donar la seva benvinguda particular a les noves sòcies, entre els que hi havia Andrés Iniesta. Les  assistents a l’acte han pogut recollir personalment els carnets que les acrediten com a membres de l’ABJ.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FCB:

“En el nostre Club no hi ha diferències de gènere. En això som exemple. Som el club esportiu amb més sòcies, més de 40.000. Un 26% del cens són dones i enguany hem tingut gairebé un 40% d’altes de sòcies, el que significa que inscrivim indistintament com a socis i sòcies als nostres fills i les nostres filles amb plena normalitat. Aquest és una passa endavant des de l’àmbit social ”.

“En el Barça podem estar contents no tant sols per la igualtat de gènere, si no per tot el respecte que tenim per tothom, el respecte que demanem per la nostra identitat cultural i per qualsevol pensament” .

“Felicitats a les noves sòcies de l’Agrupació i a les pioneres. Sentiu-vos orgulloses de pertànyer a l’Agrupació Barça Jugadors i sobretot al nostre Club. Antoni Ramallets (entrenador del primer equip femení de futbol del Barça) estaria orgullós de veure aquest acte que traspassa l’àmbit del món esportiu”.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu responsable de l’ABJ:

“Un dels reptes de la Junta Directiva és potenciar el paper de la dona en el Club, per això vam encarregar a Jordi Mestre tenir un equip professional, i a Jordi Cardoner que fes possible la plena integració de la dona en el Club. El Jordi va impulsar, conjuntament amb la Susana Monje, el grup de treball Edelmira Calvetó, que porta el nom de la primera dona que es va fer sòcia al 1913, i que actualment lidera Maria Teixidor, per vetllar per la integració i el reconeixement de les dones barcelonistes”.

“Aquest és un acte de normalització. Celebrem la vostra plena integració i felicitem a la junta directiva de l’Agrupació perquè per fi han normalitzat que les nostres jugadores en formin part. En nom del Club, que sapigueu que sempre ens trobareu al vostre costat”.

Declaracions de Ramon Alfonseda, president de l’ABJ:

“En l’Agrupació Barça Jugadors tenim molts reptes: garantir la qualitat de vida dels jugadors que no han tingut sort a la vida, la formació, proporcionar llocs de treball i la solidaritat, i amb vosaltres jugadores i exjugadores, estem segurs que aquests reptes els podrem aconseguir molt millor. Com a dones, ens aportareu una mirada més profunda i àmplia, i ens ajudareu a complir el somni de que la nostra també sigui molt més que una agrupació, com el Barça és molt més que un club”.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut