La Copa com a punt d'inflexió per sortir reforçats

La Copa com a punt d'inflexió per sortir reforçats

Els jugadors del FC Barcelona Lassa de bàsquet han analitzat l'actualitat de l'equip i han parlat del que esperen de la competició abans de viatjar a Vitòria

Vuit equips de l'ACB es donen cita a Vitòria per aconseguir aixecar la Copa del Rei, el primer gran títol de la temporada. I els vuit parteixen amb les mateixes opcions de guanyar-la, sense importar els precedents. Precisament aquest ha estat un dels missatges que ha volgut donar la plantilla del FC Barcelona Lassa de bàsquet al Media Day que s'ha fet aquest dimarts al Palau Blaugrana, on han coincidit a assegurar que "l’especial del torneig és que tots comencem de zero". Així doncs, l'equip de Georgios Bartzokas viatja aquest dimecres a Vitòria amb l'objectiu de sumar un títol més per al palmarès de la secció. La confiança és plena, malgrat els últims resultats de l'equip, i així ho ha deixat clar el capità de l'equip, Juan Carlos Navarro, quan ha assegurat: "Les ganes que veig dins del vestidor em fan ser optimista". Una Copa que, a més, seria un clar punt d'inflexió.

Navarro: "Si guanyem, la confiança es duplicarà. És el primer títol de la temporada, el primer objectiu. És una bona ocasió per rellançar l'equip".

Faverani: "Arribem amb moltíssima il·lusió i seria molt bonic aixecar la Copa. A més, seria un plus de confiança per a tots, una oportunitat de sortir reforçats".

Eriksson: "Cada partit que guanyes et dóna una mica més de confiança. Tenim un bon grup i, tot i que hem tingut una mala dinàmica, volem mirar cap endavant. Significaria un impuls".

Vezenkov: "Crec que aquesta Copa pot ser molt important mentalment per al que queda. Tots som ambiciosos i lluitarem per aconseguir-la".

Doellman: "És un gran torneig, un desafiament per a nosaltres. Hem de tenir una gran mentalitat perquè podria capgirar la nostra dinàmica".

Les claus de la Copa

Molts són els factors que cal tenir en compte en una competició tan curta, igualada, on tot pot passar. Oblidar els últims resultats, focalitzar els esforços en cada partit i la concentració al llarg dels 40 minuts han estat els punts més destacats.

Eriksson: "Hem de prendre'ns cada partit com el que és: una final. Mai hem de perdre la concentració. Si ho aconseguim, estarem bé".

Diagne: "L'important seran les ganes, l'energia i el desig de guanyar. I oblidar els precedents".

Faverani: "Hem de millorar el rebot i el joc en velocitat. Hem treballat en això i espero que més d’hora que tard ens afavoreixi".

Unicaja, primer rival

El primer rival a la Copa serà l'Unicaja, un dur contrincant per començar. El Barça és conscient que "serà un partit molt competit", tal com ha assegurat Tyrese Rice; que els de Màlaga "tenen grandíssims jugadors que arriben en un molt bon moment de confiança", com ha dit Diagne; que "és un equip molt complet que té cobertes totes les posicions", segons l'anàlisi de Navarro; i que "la seva millor arma és el rebot en atac", per a Ante Tomic.

No obstant això, entre tots han donat algunes de les claus per poder passar a semifinals: "controlar les pèrdues i millorar en les transicions" (Oleson), "estar al 100% mentalment i físicament" (Vezenkov) i "jugar dur per limitar el seu joc físic i defensiu" (Peno).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut