Un Barça de matrícula supera el Getxo i s'allunya del descens (31-27)

Els catalans, que han sumat la bonificació ofensiva després d’haver anotat 5 marques, se situen novens 4 punts per sobre del descens.

Superioritat blaugrana durant 80 minuts

El Barça ha sortit avui al partit molt concentrat conscient de la importància de l’enfrontament. Els de Stacy Duvenage han anotat la primera marca al primer minut, de mans d’Iván Gurriere. Al minut 9 els visitants empatarien (5-5), però cinc minuts més tard Felipe Martínez tornava a posar una marca de diferència després d’anotar el segon assaig blaugrana.

Un cop més, els visitants empatarien (10-10) el que estava sent un partit d’anades i tornades. Només dos minuts més tard, al minut 22, Delfin Cambiaso anotava el tercer assaig dels catalans (17-10), que es quedaven a només una marca de la bonificació. Abans del descans el Getxo escurçava distàncies amb un cop de càstig que deixava el marcador 17 a 13, amb el qual s’arribava al descans.

El Barça continuava sent molt superior, però l’equip volia més per sumar la bonificació i intentar que els seus rivals no poguessin sumar cap punt. A la segona part el Barça seguia amb la directa posada, i sis minuts després de la represa Pol Pla anotava el quart assaig (24-13), el que assegurava la bonificació als locals. Abans d’acabar el partit, el Barça encara tornaria a anotar amb una marca de Francisco Luis Montes (31-13). Amb la feina feta, els visitants van poder maquillar el marcador i deixar el definitiu 31-27.

El Barça se situa novè, lluny del descens

Amb la victòria i la bonificació, els de Stacy Duvenage han sumat 5 punts vitals per a la permanència. Els catalans se situen ara novens amb 19 punts. A més, el Barça s’ha vist beneficiat dels resultats dels equips directes, ja que en una jornada ha superat a dos rivals i ha deixat el tercer enfonsat a la classificació. Per sota, el Barça té el Ciencias Fundación Cajasol, amb 16 punts. En zona de play-off descens hi ha l’Hernani CRE, amb 15, i el Getxo Artea (que ha sumat dos punts aquesta jornada) se situa últim amb 14 punts. La pròxima jornada el Barça visitarà el camp del Senor Independiente Rugby, sisè a la classificació.