FC Barcelona – Athletic Club: Efectius en la cursa per la Lliga (3-0)

Els gols d’Alcácer, de Messi i d’Aleix Vidal donen tres punts al Barça per seguir posant pressió a la Lliga i situar-se a un punt del líder

El FC Barcelona continua posant pressió al líder de la Lliga amb la victòria aconseguida aquest dissabte al Camp Nou davant l’Athletic Club. En un partit marcat per les rotacions de Luis Enrique, el Barça s’ha imposat amb claredat gràcies als gols d’Alcácer, Messi i Aleix Vidal (3-0) davant un Athletic valent però vençut per l’efectivitat i solvència blaugrana.

La visita de l’Athletic al Camp Nou obligava els de Luis Enrique a tenir els cinc sentits posats i deixar aparcada per unes hores la tornada de semifinals de la Copa del Rei contra l’Atlètic de Madrid. Amb aquesta consigna han sortit els blaugranes. I és que al primer minut de partit, Neymar Jr hauria pogut fer el primer gol després d’una centrada d’Alcácer. Els primers compassos del partit han estat força de tempteig, sense un dominador clar. Això sí, no han faltat ocasions. La rèplica del conjunt basc ha arribat de les botes de Raúl García, amb un remat que ha picat al pal. L’Athletic, com era d’esperar, pressionava la sortida de pilota blaugrana i Iñaki Williams, omnipresent en atac, era l’home que tenia les ocasions basques. Però Ter Stegen, atent i segur sota pals, ha evitat que els bascos s’avancessin. En aquest sentit, el Barça havia d’estirar les seves línies i buscar el recurs de la passada llarga per trobar els espais que deixava l’Athletic.

Alcácer i Messi, els golejadors

Amb tot, al quart d’hora de joc Alcácer, avui titular després que Luis Enrique hagi donat descans a Luis Suárez, ha avançat el Barça amb una rematada de davanter centre al primer pal, precedida d’una centrada de Neymar Jr. No s’encongiria l’Athletic, que, atrevit i segur, intentava arribar a l’àrea de Ter Stegen. S’adaptava el Barça al context del partit i s’encomanava als atacs ràpids a través del desequilibri i la velocitat de Neymar Jr i els tocs de geni de Messi.

I és que l’astre argentí, amb la seva visió superdotada, ha desesperat Gorka Iraizoz, i li ha marcat el segon gol de la tarda amb un xut de falta directa. Una falta lateral i escorada només a l’abast pels escollits. Però per al crac argentí no hi ha res impossible i ha tornat a fer de les seves. Amb aquest gol, ja en són tres els que ha marcat a Iraizoz de falta aquest 2017 en tres partits. El partit continuaria elèctric, una situació còmoda per a Neymar Jr, capaç de tombar adversaris amb un simple moviment de maluc. Seu hauria pogut ser el tercer abans del descans, però la rematada s’ha escapat per poc.

Aleix Vidal sentencia

El pas pels vestidors ha fet activar una mica més el domini del joc blaugrana. El Barça, seriós en defensa i sortint ràpid en atac amb més control del joc, mentre que l’Athletic intentava crear ocasions a través de Williams i Muniain. Aduriz, introduït a la segona meitat per Valverde, també ho ha provat en un parell d’ocasions, però no ha tingut gaires opcions. Piqué ha estat canviat per Mascherano a la mitja part per una sobrecàrrega a l'adductor de la cama esquerra. Seguiria buscant el Barça el tercer amb insistència i Luis Enrique, que havia introduït força rotacions en l’inici del partit, ha donat descans a Leo Messi.

Aleix Vidal avançaria la seva posició amb l’entrada de Sergi Roberto, i això li ha permès arribar a l’àrea amb més claredat. Perquè a la primera que ha tingut, no ha perdonat i ha fet el tercer gol, el seu segon amb la samarreta blaugrana. El ‘22’ del Barça ha baixat a la perfecció la pilota en zona de tres quarts, i després de desfer-se de tres rivals ha superat Iraizoz amb un xut creuat per rubricar el seu gran partit. Un partit que ja no tindria més història i en què el Barça, efectiu i solvent, sumaria tres punts per seguir en la cursa cap a la Lliga en un partit treballat, resolt amb contundència.