Zalgiris Kaunas – FC Barcelona Lassa: La mala ratxa segueix a Lituània (89-85)

En un partit de màxima igualtat i que s’ha decidit al final, els blaugranes han sumat una derrota dolorosa tot i el gran partit de Navarro (17 punts)

Tot i tenir-ho a tocar, el Barça Lassa no ha pogut tallar la mala ratxa a domicili que arrossega a l’Eurolliga. Els homes de Bartzokas han caigut al Zalgirio Arena (89-85) en un partit intens, igualat i que no s’ha decidit fins als últims segons. Juan Carlos Navarro, amb 17 punts, ha mantingut viu l’equip en tot moment, però no ha pogut evitar la desfeta. El Zalgiris Kaunas dirigit per l’exblaugrana Jasikevicius s’ha imposat gràcies a l’efectivitat dels homes de perímetre, i deixa el Barça Lassa amb vuit victòries i 13 derrotes en l’onzena posició de la competició europea.

Inici prometedor

Amb dos triples de Rice i Koponen, el Barça Lassa ha iniciat el partit manant. Els blaugranes trobaven bones opcions en atac,i Faverani –set punts al primer quart- s’ha fet amo de la pintura davant d’Augusto Lima. El ritme anotador era bo, i un parcial de 0-6 ha obert la primera escletxa favorable als catalans (13-19). La reacció local ha rebut la resposta culer, i s’ha arribat al final del primer període amb els sis punts de marge (18-24).

En arrencar el segon quart, el matx ha canviat de panorama. El Barça Lassa ha encadenat diverses pèrdues de pilota consecutives, i el Zalgiris ho ha aprofitat per anivellar el marcador (27-27). Navarro, amb vuit punts consecutius, ha mantingut viu l’equip. De fet, fins a uns tirs lliures anotats per Peno, els punts del capità han estat els únics dels blaugranes. Tot i així, el bon rendiment defensiu ha permès que al descans s’arribés amb el mínim desavantatge (39-38).

Navarro manté l’equip viu fins al final

El Barça Lassa ja havia comprovat com d’important era l’inici de cada període, i en tornar dels vestidors la concentració ha tornat a ser màxima. Algunes cistelles ràpides han situat els culers per davant ben aviat (41-44). Com a contrapartida, el conjunt de Bartzokas s’ha carregat de faltes molt ràpid. Tot i així, els blaugranes han mantingut la intensitat i la igualtat, amb alternances constants al marcador. Era tanta la igualtat, que al final del tercer quart l’electrònic del Zalgirio Arena reflectia un empat a 61 punts.

Començava un últim quart amb tot per decidir, i l’inici de període ha estat immillorable. Liderats per Navarro, els culers s’han tornat a avançar de sis punts (64-70). Les reaccions del Zalgiris Kaunas arribaven des de la línia de tres, i eren efectives. Així, els lituans han capgirat el marcador gràcies a la direcció de Lekavicius i els punts de Jankunas, i han obert escletxa (73-70). El capità ha tornat a assumir responsabilitats i ha conduït els atacs, però dues pèrdues quasi consecutives han estat claus. El Barça Lassa ha lluitat fins al final, ha retallat el desavantatge fins als dos punts (85-83) a 17 segons del final, però no s’ha pogut evitar la vuitena derrota consecutiva a domicili a l’Eurolliga.