At. Balears – Barça B: Derrota ajustada en un escenari complicat (2-1)

Els joves del filial no han pogut aconseguir un resultat positiu davant els balears però segueixen liderant la classificació

Els homes de Gerard López no han pogut sumar cap punt en un partit intens marcat per la climatologia adversa. Tot i la derrota (2-1) en el compromís corresponent a la 24a  jornada del grup III de la Segona Divisió B, els blaugranes segueixen líders de lliga gràcies a l’empat de l’Alcoià.

El Barça B afrontava el partit després de dues jornades sense conèixer la victòria (Villarreal B 2-0 i Alcoià 1-1). Per contra, l’equip balear arribava al partit amb una trajectòria ascendent, amb dues victòries consecutives (Cornellà 1-0 i Gavà 1-2).

La pissarra de Gerard López ha presentat novetats. La principal innovació ha estat l’entrada de Cucu, lateral esquerre del juvenil A. L’entrenador català ha confiat en la qualitat del jove del planter que suma el seu tercer partit com a titular amb el Barça B i ha resolt amb solvència totes les situacions. L’altre modificació ha estat el canvi de posició de Gumbau i Fali, central i migcampista respectivament.

Els primers compassos del matx han estat marcats pel la intensitat ofensiva del conjunt blaugrana. Dani Romera i Jesús Alfaro, amb perilloses conduccions han provocat les primeres faltes al balcó de l’àrea. Per contra, les reduïdes dimensions han propiciat un joc d’anada i tornada i ha dificultat que els jugadors blaugrana controlessin el tempo del partit. L’Atlètic Balears, amb el vent a favor en la primera part, ha aprofitat per bombardejar a centrades la porteria de Suárez, però no ha materialitzat cap ocasió.

Els de Gerard López s’han adaptat a les condicions del terreny de joc a mesura que avançaven els minuts i han mostrat un joc més directe. Precisament d’una jugada vertical iniciada per una centrada de Gumbau, ha arribat el primer gol del partit (21’). Esteban, defensa central del conjunt balear, ha refusat la pilota defectuosament i s’ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria. El gol no ha modificat la dinàmica d’un partit que, sense un dominador clar, s’ha jugat a les dues àrees i el joc del mig del camp ha estat pràcticament inexistent.

Resposta insuficient al gol encaixat

Als sis minuts de la represa, Jurado ha batut el porter blaugrana en una jugada rocambolesca a l’interior de l’àrea. El gol en contra ha suposat un estímul pel Barça B. Alfaro, director d’orquestra de l’atac català, ha protagonitzat diverses jugades individuals per banda esquerra que han estat molt a prop d’acabar amb gol. Tot i la bona reacció, l’Atlètic Balears també ha buscat la victòria i ha tingut ocasions que s’han topat amb un Suárez contundent en les sortides i segur sota els tres pals.

Quan el partit estava baixant de revolucions fruit de l’esforç físic dels jugadors, el conjunt local ha trobat premi a les insistents centrades. A falta de deu minuts per finalitzar l’encontre, Xisco s’ha colat entre la defensa blaugrana i ha marcat el gol de la victòria. El tram final del partit ha estat marcat per una gran intervenció de Suárez fruit d’una rematada de Manu a boca de gol.

Tot i la derrota, el conjunt blaugrana segueix líder gràcies a l’empat del seu immediat perseguidor, l’Alcoià.