FC Barcelona Lassa – Igualada Calaf Grup: Retorn triomfal a l’OK Lliga (7-3)

Després de guanyar la Copa a Alcobendas, els de Ricard Muñoz han reprès la màxima competició domèstica amb una victòria que manté l’avantatge al capdavant de la classificació

El FC Barcelona ha tornat a l’OK Lliga com la va deixar abans de disputar la Copa del Rei d’Alcobendas: amb victòria. Aquest cop contra un Igualada resistent (7-3), que s’ha avançat un parell de vegades però que finalment no ha pogut fer res davant del líder de la competició domèstica, que continua mantenint el marge respecte del segon.

Ha estat un partit elèctric, en què els assistents al Palau han pogut veure fins a deu gols, tres per banda a la primera part (3-3) i quatre més de color blaugrana a la segona (7-3). I això que el campió de la Copa no ha començat bé, ja que Tety Vives, amb un xut de falta, ha inaugurat el marcador als 18 segons (0-1, min 1). Però el Barça s’ha refet i ha aconseguit capgirar el marcador per trencar un partit travat que s’ha decidit després del pas per vestidors, amb els gols de Marc Gual (4-3, min 29), Pablo Álvarez (5-3, min 38), Edu Lamas (6-3, min 38) i Lucas Ordoñez (7-3, min 46).

Punt d’inflexió

Malgrat viure un duel intens, amb gols de diferents factures, fins al minut 12 el matx entre el Barça i l’Igualada s’havia complicat. Però després del 0-1, i quan el Barça més ho necessitava, ha aparegut la figura d’Edu Lamas, en un minut en què ha passat de tot i que ha estat clau per entendre la velocitat de creuer que ha pres el partit, especialment fins al descans (3-3), amb cinc gols en 13 minuts.

Tot i que Lamas ho ha intentat en una acció que ha tornat a desviar Deitg (min 12), el blaugrana no ha perdonat uns segons més tard, quan ha empatat després de marxar de tothom i picar la bola per sobre del porter visitant (1-1, min 12). Un empat que, això sí, no s’ha entès sense una aturada descomunal d’Egurrola, en una falta directa de Sergi Pla després d’una blava a Panadero, també al mateix minut 12, i que ha permès passar del possible 0-2 a l’1-1.

Sense temps per respirar

Amb el reset fet, els de Ricard Muñoz s’han abocat encara més a l’atac. L’Igualada, menys contundent després de l’empat, ha cedit terreny, però s’ha continuat mostrant efectiu. Així és com l’1-1 s’ha transformat en el 3-3 amb què s’ha iniciat la represa, després que una rematada de Marc Gual avancés el Barça (2-1, min 19), Jaume Molas posés el 2-2 en una contra ràpida (min 22), Sergi Pla fes el 2-3 (min 23) i Barroso igualés de nou pràcticament sobre la botzina (3-3, min 24). Una diana des del segon pal que ha arribat després d’una gran assistència de Marc Gual, la catorzena que fa en aquesta OK Lliga.

Triomf blaugrana

I si Gual havia estat el golejador en el 2-1 i l’assistent en el 3-3, el de Sant Sadurní ha tornat a ser protagonista, aquest cop en el 4-3. Perquè seu ha estat el gol que ha tornat a posar els de Ricard Muñóz per davant en el marcador, amb una bola penjada a l’àrea que ha sorprès tothom i que ha anat al fons de la xarxa (4-3, min 29). Encara no ha acabat aquí, perquè Pablo Álvarez ha pogut fer el 5-3 (min 38), i Edu Lamas, després d’una passada del mateix Pablito, ha deixat pràcticament sentenciat l’enfrontament (6-3, min 38). Els dos darrers gols blaugrana han deixat sense reacció un Igualada que ho ha intentat, però que s’ha topat amb Egurrola. Finalment, una diana d’Ordoñez a quatre minuts per al final (7-3, min 46) ha tancat un nou triomf del Barça, el dissetè a l’OK Lliga, abans d’afrontar l’anada dels quarts de final de la Lliga Europea contra el Forte dei Marmi.