Bartomeu, en la reunió del comitè de competicions de Clubs de la UEFA

Bartomeu, en la reunió del comitè de competicions de Clubs de la UEFA

El president del FC Barcelona ha participat aquest divendres en aquest panel de la UEFA que té entre les seves atribucions definir el format de les competicions europees de clubs

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha participat en la reunió del Comitè de Competicions de Clubs de la UEFA que s’ha celebrat avui divendres a la seu central d’aquest organisme, a Nyon, Suïssa. Aquesta és la segona participació de Bartomeu des que va ser designat membre d’aquest panel, que té com a missió principal dissenyar, definir i monitoritzar el format de les competicions europees de clubs, la UEFA Champions League i l’Europa League.

Durant la reunió d’aquest divendres, en què també han participat el representants de la Juventus FC. AS Roma, el PSV Eindhoven, el Celtic FC i el Real Madrid, entre d’altres, s’han tractat aspectes relacionats amb el format de les competicions tant pel que fa a la fase regular com a les seus i a les finals. La reunió ha estat presidida per Fernando Gomes, president d’aquest panel i actual màxim responsable de la Federació Portuguesa de Futbol. La propera reunió d’aquest comitè està prevista per al proper mes de juny, en una data encara per definir.

La participació de Bartomeu en aquest fòrum consolida la rellevància del FC Barcelona en els òrgans de decisió de les institucions esportives internacionals. Pel que fa al Comitè de Competicions de Clubs, aquest panel ha adquirit un pes especial després dels acords entre la UEFA i l’ECA (Associació de Clubs Europeus) sobre el futur de les competicions continentals. Entre les atribucions d’aquest comitè figuren la de dissenyar i proposar al comitè executiu modificacions en les competicions de clubs, proposar la seu de finals o establir la distribució d’ingressos generats per les competicions entre clubs.

Bartomeu també forma part del Comitè Executiu de l’ECA des del mes de maig del 2014, quan va ser nomenat membre del Comitè Estratègic de Futbol Professional de la UEFA, un càrrec que comporta participar en el màxim òrgan executiu de l’Associació de Clubs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut