FC Barcelona – París Saint-Germain: Tots units fem força

FC Barcelona – París Saint-Germain: Tots units fem força

Els de Luis Enrique, amb raons que conviden a l’optimisme, esperen desafiar la història i ser el primer equip que aconsegueix remuntar un 4-0 a la Lliga de Campions

Ha arribat el dia. El Camp Nou, el FC Barcelona i l’afició ja estan preparats per a un duel de tornada dels vuitens de la Champions contra el PSG que s’espera apassionant (20.45 h, BeIN Sports). L’equip de Luis Enrique es troba davant l’opció de tornar a fer història, aquest cop amb una remuntada èpica, una de les poques coses que encara li falten per assolir a aquest Barça. El 4-0 de l’anada al Parc dels Prínceps obliga, com a mínim, a intentar-ho.

Això és el que es desprèn de les paraules dels protagonistes, que no dubten a assegurar que arriben “amb bones sensacions i optimisme” per a un desafiament que es preveu difícil, però no impossible. Luis Enrique i Luis Suárez, en les rodes de premsa prèvies, així ho han confirmat. És cert que la història no està del costat blaugrana, perquè mai ningú ha aconseguit remuntar un 4-0 a la Lliga de Campions, però les sensacions que transmet l’equip són unes altres. Perquè si hi ha un equip que ho pot fer, aquest és el Barça.

Raons per creure-hi

Tothom és coneixedor de la dificultat del repte, però els de Luis Enrique lluitaran fins al final i l’afició està preparada per donar-los suport. De fet, un 'tifo' gegant així ho escenificarà abans del partit. I és que aquí ningú abaixa els braços, perquè hi ha raons que conviden a l’optimisme.

La primera, la fortalesa del Camp Nou, amb 15 triomfs consecutius a la Lliga de Campions, 14 amb Luis Enrique com a tècnic. De fet, el Barça suma un total de 19 partits invicte a casa en la màxima competició europea (18 victòries i 1 empat), ratxa vigent des del setembre del 2013.

La segona raó per creure-hi són els números en l’era Luis Enrique, ja que 27 dels 79 resultats del Camp Nou permetrien forçar la pròrroga o classificar-se per als quarts. De fet, sense anar gaire lluny, els tres partits europeus d’aquesta temporada a l’Estadi serien vàlids (7-0, Celtic / 4-0, City / 4-0, Borussia Mönchengladbach). També els dos últims, ja que el Barça arriba a la cita amb golejades contra l’Sporting (6-1) i el Celta (5-0).

I finalment, però no menys important, l’estat de forma d’un Lionel Messi imparable, amb un recital contra el Celta a la retina dels culers i 38 gols en 37 partits disputats. L’argentí lidera una convocatòria en què també hi ha Ter Stegen, Cillessen, S. Roberto, Piqué, Mascherano, Umtiti, Jordi Alba, Digne, Sergio, André Gomes, I. Rakitic, A. Iniesta, Arda, Rafinha, Paco Alcácer, Suárez, el propi Leo Messi i Neymar Jr, que arriba en un moment dolç.

“Gran respecte pel Barça”

El PSG, però, no ho posarà fàcil. Els parisencs, que acumulen 14 triomfs i dos empats consecutius, no se’n refien, però han arribat a Barcelona amb l’objectiu de “jugar amb molta personalitat, confiança i sent fidels a la nostra idea”, segons ha indicat el tècnic Unai Emery.

Edison Cavani és la seva principal amenaça, amb 37 gols en 36 partits, tot i que Julian Draxler -6 gols en 13 partits- ja va fer mal als blaugranes. El PSG arriba amb les baixes de Guedes i Thiago Motta, mentre té els dubtes de Di María i Rabiot.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut