La Creu Roja i el FC Barcelona col·laboraran en programes socials durant els propers 5 anys

La Creu Roja i el FC Barcelona col·laboraran en programes socials durant els propers 5 anys

Des de l’any 2012, ja impulsen conjuntament el servei T’Acompanyem per facilitar el trasllat dels socis i sòcies del Barça amb problemes de mobilitat als partits del Club

La Creu Roja i el FC Barcelona han renovat avui, dilluns 20 de març, el seu conveni de col·laboració, que preveu impulsar conjuntament accions i campanyes socials i humanitàries fins a l’any 2021. La signatura del conveni ha anat a càrrec de Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, Jordi Cardoner, vicepresident primer del Club i responsable de la seva Àrea Social, i Antoni Aguilera, president de la Creu Roja a Catalunya, que ha estat acompanyat per Enric Morist, coordinador d’aquesta institució a Catalunya.

Després de la signatura de renovació del conveni, Josep Maria Bartomeu ha destacat que “la Creu Roja, per la seva històrica experiència i professionalitat, és el millor aliat possible per arribar a tots els socis que necessiten d'un servei especial i d'una atenció amb la personalització i la sensibilitat necessària i, alhora, és l'agent social més reconegut pels nostres socis”.

Per la seva banda, Antoni Aguilera ha agraït la col·laboració del FC Barcelona amb la institució humanitària i ha remarcat que és fonamental sumar esforços entre organitzacions amb una àmplia base social com són el Barça i la Creu Roja, per facilitar que els missatges de sensibilització arribin al màxim de gent possible.

Mitjançant aquest acord, la Creu Roja i el FC Barcelona es comprometen a seguir impulsant projectes ja vigents en l’actualitat, com el servei “T’Acompanyem”, a més d’impulsar-ne de nous.

Més de 5.000 acompanyaments 

El projecte T’Acompanyem es va posar en marxa fa 5 anys per facilitar el trasllat dels socis i sòcies del Barça amb problemes de mobilitat al Camp Nou o d’altres estadis on l’equip disputa els seus partits. A hores d’ara, és el projecte social millor valorat per part dels socis i sòcies del FC Barcelona, segons l’Observatori del Club. Des de l’any 2012, el servei s’ha ofert en 150 partits i ha realitzat més de 5.000 acompanyaments. 

Campanyes de sensibilització

A més, ambdues organitzacions seguiran col·laborant en accions de sensibilització i ajuda per a la població refugiada. En aquest sentit, cal destacar que l’any 2015 ja van impulsar la campanya Tant se val d’on venim. A partir d’ara, la Creu Roja i el FC Barcelona també es comprometen a promoure conjuntament campanyes de sensibilització per millorar el benestar dels infants en situació de vulnerabilitat. Així mateix, la institució humanitària col·laborarà amb el FC Barcelona, amb la seva Fundació i Àrea Social en altres accions d’ajuda humanitària.

Partits solidaris

També cal recordar que, des de l’any 2011, el FC Barcelona celebra la Diada del Soci Solidari, en què els socis i sòcies del Club cedeixen les seves localitats perquè persones usuàries de diferents entitats socials, com la Creu Roja, puguin assistir a un partit al Camp Nou. D’altra banda, des del 2014, s’està promovent que el Barça dediqui un cop a l’any un dels seus partits a una causa solidària en favor de la Creu Roja.

Prop de 30 anys de col·laboració

La col·laboració de la Creu Roja i el Barça es remunta a l’any 1989, quan l’entitat va començar a ocupar-se de la prevenció i atenció sociosanitària en les diferents competicions i esdeveniments del Club, al Camp Nou, al Miniestadi, al Palau Blaugrana o al Palau de Gel. Als serveis preventius desenvolupats des d’aleshores, s’hi han destinat 70.000 places voluntàries.

Amb l’inici del projecte T’Acompanyem el 2012, la col·laboració d’ambdues organitzacions es va estendre a l’àrea social, que s’ha anat ampliant fins a dia d’avui.   

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut