Local

Horacio & Johan: el documental

El director Johan Kramer ens apropa als primers anys de Johan Cruyff a Barcelona a través de la mirada del fotògraf Horacio Seguí

Coincidint amb el primer aniversari de la mort de Johan Cruyff, la televisió holandesa dóna a conèixer un documental que ens acosta a la figura del ‘14’ blaugrana gràcies a la visió del fotògraf català –i amic personal de l’holandès- Horacio Seguí (Barcelona, 1930). La pel·lícula, dirigida per Johan Kramer, aporta un seguit d’imatges inèdites de l’estada de Cruyff a Barcelona durant la seva etapa com a jugador blaugrana i, fins i tot, en una visita prèvia a la Ciutat Comtal poc coneguda.  

La història de la pel·lícula

Horacio Seguí i Johan Cruyff es van conèixer quan l’astre holandès va visitar Barcelona el 1970, com a turista i acompanyat de la seva dona. Aquesta visita personal es va produir tres anys abans que fitxés com a jugador del FC Barcelona. Durant aquell temps es va començar a forjar una sòlida amistat que va dur el fotògraf a tenir el privilegi d’accedir a moments memorables i desconeguts de l’estada de Cruyff a la capital catalana. Instants que Johan Kramer ha considerat prou emocionants per traslladar-los a la pantalla.

Aquest és el vincle principal d’una història explicada a través dels ulls d’Horacio Seguí. Les imatges sobre Johan Cruyff ens traslladen a l’època de jugador d’una de les llegendes més grans del futbol i del barcelonisme. Unes imatges que el FC Barcelona té a la seva disposició al Centre de Documentació Barcelonista a través de l’arxiu fotogràfic d’Horacio Seguí, que ha treballat amb el Club i els seus jugadors des dels anys cinquanta.

Sobre el director

Johan Kramer (Holanda, 1964) és conegut pel seu etern amor pel futbol i per haver treballat amb anterioritat amb projectes relacionats amb el FC Barcelona. El primer contacte entre el director holandès i Horacio Seguí va tenir lloc el 2013, durant la breu pel·lícula que Kramer va realitzar sobre el llegendari ‘speaker’ del Camp Nou, Manel Vich.

Més notícies aquí