Barça Lassa B – Cáceres: Gran victòria per sortir del descens (88-75)

El conjunt d’Alfred Julbe desplega un gran joc col·lectiu i aconsegueix el setè triomf en les darreres vuit jornades

El Barça Lassa B de bàsquet ha aconseguit aquest diumenge la seva setena victòria en vuit partits i se situa un triomf per sobre del descens, que marca el Calzados Robusta. Contra el Cáceres, que volia guanyar per continuar en la lluita pel play-off, els d’Alfred Julbe han desplegat un gran joc, sobretot al tercer quart, on han assolit un parcial de 21-5 que ha estat decisiu. Amb uns Volodymyr Herun (16 punts i 23 de valoració) i Jordi Trias (15 i 20) dominadors sota l’anella i un Peña que ha estat MVP (20 i 28), el triomf no es podia escapar.

El partit ha començat amb un 14-9 en el marcador, gràcies a la bona direcció de Peno i a la bona feina de Trias i Herun a la pintura. Tanmateix, a partir del minut 6 els blaugrana s’han quedat clavats en els 14 punts i un parcial de 0-6 ha posat el Cáceres per davant en el marcador. Una cistella de Jordi Trias ha aturat la sequera anotadora i ha posat el 16-16 al final del primer quart.

En el segon període, els visitants han començat molt endollats amb un parcial de 0-5, però això no ha fet sinó despertar el filial, que ha reaccionat amb els seus primers tres triples, consecutius, un de Max Esteban i dos de Peña (25-24). A diferència del que ha passat en el primer quart, els atacs s’imposaven clarament a les defenses, amb el joc exterior agafant protagonisme.

‘Show time’ a la Ciutat Esportiva

Això ho han aprofitat homes com Kurucs, que demostrava la seva qualitat i feia aixecar de la cadira els espectadors amb una gran esmaixada a una mà. Ha estat la primera cistella d’un parcial de 6-0 dels barcelonistes (41-35). A tres segons per al descans Alfred Julbe demanava temps mort, i la jugada li sortia a la perfecció. Una genialitat de Peña, des de vuit metres i amb un rectificat a l’aire, posava el 45-40 al lluminós. El dominicà convertia el seu tercer triple i se n’anava a vestidors com a màxim anotador de l’equip amb 9 punts.

Si el segon període havia acabat amb els blaugrana oferint bones sensacions, el tercer ha estat el que ha posat les bases de la victòria, ja que el parcial de 21-5 del tercer quart era massa difícil d’aixecar per al Cáceres. Trias i Herun dominant sota cistella i Peña amb el seu quart triple eren alguns dels artífexs, però el mèrit era coral, amb tots els jugadors aportant, en atac però també en defensa.

El partit estava molt encarrilat, però el Barça Lassa B no es podia refiar de l’experiència de l’equip extremeny. I no ho ha fet. Els visitants han pressionat amb un parcial de 0-7 (63-73), però els barcelonistes han respost immediatament amb un 6-0 que situava el 79-63 al lluminós. El partit estava dat i beneït i, amb el Cáceres pràcticament entregat, ambdós conjunts han intercanviat cistelles fins al 88-75 final.

El proper partit del Barça Lassa B serà el divendres vinent (21 hores) a la pista del Palència, mentre que en les tres darreres jornades s’enfrontara al Força Lleida, al Breogán i Oviedo. Un calendari complicat però que ha de servir per certificar la permanència.