Les 10 dades més curioses del Granada-Barça

Les 10 dades més curioses del Granada-Barça

Descobreix les relacions que mantenen els jugadors dels dos equips abans del partit d’aquest diumenge

El Granada i el FC Barcelona involucren fins a 23 nacionalitats diferents entre els seus 48 jugadors: Espanya (quatre i nou, respectivament), França (quatre i tres), Portugal (dos i un), l’Argentina (un i dos), el Brasil (un i dos) i l’Uruguai (un cadascun) són les úniques sis en què tots dos equips coincideixen. El Granada és l’equip de la Lliga que més nacionalitats diferents té a la seva plantilla, amb un total de 19.

David Lombán només va disputar una temporada al Barça B (2012/13), però en aquell any va compartir equip amb alguns membres de l’actual plantilla culer: Masip, Sergi Roberto i Rafinha. Sergi Samper va formar part del Barça B durant tres temporades (del 2013 fins al 2016), on va compartir vestidor amb Denis Suárez i Masip.

Els francesos Tabenou i Mathieu van coincidir al Tolosa la temporada 2008/09. El defensa del Granada va debutar aquella temporada com a professional, on hi jugaria un total de cinc temporades, mentre que Mathieu, que ja feia quatre temporades que formava part del conjunt francès, va disputar la seva darrera campanya al Tolosa per marxar la següent al València.

També els dos portuguesos Rubén Vezo i André Gomes van coincidir al mateix Club, però curiosament no a Portugal. Ho van fer a València, on Vezo (valencianista del 2013 al 2016) també va compartir vestidor amb altres blaugranes com Paco Alcácer i Mathieu.

Isaac Cuenca ha coincidit en el mateix equip que una gran part de l’actual plantilla culer. Amb Rafinha, Masip i Sergi Roberto va coincidir al Barça B, amb Piqué, Iniesta, Messi, Busquets i Mascherano al primer equip del FC Barcelona, i finalment, amb Cillessen a l’Ajax (2012/13).

El Mundial sub-20 del 2013, molt present al Granada-Barça. Aquell campionat del món el va guanyar la selecció francesa, un conjunt campió en què, curiosament, hi eren els blaugranes Digne i Umtiti i el granadí Foulquier. A més, van guanyar la final contra l’Uruguai, selecció capitanejada pel defensa del Granada Gastón Silva. Un Mundial on també hi era André Gomes amb Portugal (van caure als vuitens), el blanc-i-vermell Uche Agbo amb Nigèria (van arribar també a vuitens) i Denis Suárez i Paco Alcácer amb una selecció espanyola entrenada per Lopetegui, que va assolir els quarts de final.

Coneguts eren els duels entre Adrián Ramos i Ter Stegen quan els dos disputaven la Bundesliga a les files de l’Hertha de Berlín i el Borussia Mönchengladbach, respectivament. El davanter colombià va aconseguir veure porteria en dues ocasions al llarg dels quatre partits en què es van enfrontar, tot i que el porter alemany va sortir vencedor al còmput final: dues victòries, un empat i només una derrota.

El porter mexicà Guillermo Ochoa i Andrés Iniesta es veuran les cares després d’enfrontar-se, per únic cop, a les semifinals del Mundial de Clubs disputat el 2006 entre l’Amèrica de Mèxic i el FC Barcelona (0-4). Des de llavors, han tingut l’oportunitat de retrobar-se en dues ocasions: la temporada passada Ochoa va ser suplent al Màlaga-Barça i, a la primera volta d’aquest curs, va ser el manxec qui no va ser partícip de la visita dels andalusos al Camp Nou.

El jove davanter argentí Ezequiel Ponce i el ‘10’ blaugrana Lionel Messi tenen dos trets en comú: ambdós jugadors són nascuts a Rosario i van iniciar la seva trajectòria al Newell’s Old Boys. Ponce, el 2013, es va convertir en el futbolista més jove que va debutar a Primera amb l’equip argentí, allà on Messi va fer les seves primeres passes abans de marcar una època com a jugador del FC Barcelona.

Ingason va formar part de la selecció islandesa que va protagonitzar una de les sorpreses agradables de la darrera Eurocopa, disputada a França. Precisament, als quarts de final, la selecció amfitriona va trencar el somni dels nòrdics amb una clara golejada (5-2). En aquell duel, Ingason –a la segona meitat- i Umtiti van ocupar l’eix defensiu de les seves respectives seleccions. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut