Un filial campió, un planter líder

Un filial campió, un planter líder

La consecució del títol del lliga per part del Barça B representa la culminació de l’aposta clara per la base de la secció de futbol sala, que ocupa el liderat en totes les categories formatives

El Barça B de futbol sala ha guanyat aquest cap de setmana la lliga de Segona Divisió. Un èxit sense precedents per a una secció que en els últims anys ha reforçat l’aposta per la base i que veu com la feina de tots aquests anys obté la seva recompensa. La lliga del B no és un èxit aïllat. Més enllà dels títols, el millor premi per a Txus Lahoz, el manager i el pare del futbol sala formatiu blaugrana, i per a Jordi Torras, l’actual director formatiu, és veure la presència creixent de jugadors formats al Barça en clubs de Primera i Segona Divisió. Concretament 19 jugadors formats al planter blaugrana triomfen a la lliga. I, sobretot, veure com alguns d’aquests jugadors formats a la base es consoliden al primer equip, com és el cas de Tolrà, Roger Serrano i Joselito.

L’equip de Xavi Closas ha fet història. Un filial molt jove, amb una mitjana d’edat de 20 anys, que no entrava en cap dels pronòstics per ser campió a principi de temporada i que a base de treball i esforç ha aconseguit el premi del títol de lliga. Un equip en majúscules, que ha superat totes les adversitats i que s’ha sobreposat a la ‘fuga’ a mitja temporada de dos dels seus puntuals, Xavi Cols i Sergio González, per reforçar el primer equip a causa de les baixes. Un filial de Primera, que marca la línia a seguir a la resta dels equips del planter. Des del juvenil, que també s’ha proclamat campió de lliga, i fins als alevins, infantils i cadets, tots ells líders en les seves respectives categories. Un orgull de planter, i amb la cirereta del primer equip que actualment també lidera la Primera Divisió. El somni? Un ple de lligues a final de temporada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut