FC Barcelona Lassa B – Força Lleida: Triomf per segellar la permanència (79-74)

Els homes d’Alfred Julbe, guiats per un Trias dominador (17 punts) i un Herun decisiu (22 valoració), aconsegueixen una victòria fonamental per aconseguir la salvació de manera matemàtica

El Barça Lassa B s’imposa al Força Lleida en la 32a jornada de Leb Or i ha aconeguit l’objectiu de la permanència. I és que amb la derrota de l'Osca els blaugranes aconsegueixen la salvació de manera matemàtica. Així doncs, els blaugrana segueixen en una ratxa espectacular i sumen la novena victòria en els últims deu partits. L’atac blaugrana, clau per batre al rival, ha tingut en Trias (17 punts, 19 valoració) el seu màxim exponent. Tot i això, l’anotació ha estat repartida, ja que fins a cinc jugadors han assolit o superat els 10 punts: Figueras, Peña, Trias, Kurucs i Herun.

Els de Julbe han sortit amb molta motivació i ganes d’endur-se el derbi català. Així, han passat per sobre del rival amb un atac molt fluid i han aconseguit el primer avantatge amb un parcial de 7-0 (16-8, min 5). La tímida reacció dels lleidatans ha tingut resposta amb l’encert de Pol Figueras i els triples de Kurucs que han permès al Barça allunyar-se més al marcador (29-13, min 8).

A més, des del primer quart, els blaugrana han imposat el ritme de partit gràcies al control del rebot (43 en total) que ha permès generar contraatacs quan havia superioritat o jugar possessions llargues per trobar millors opcions.

Showtime blaugrana

El segon quart ha donat pas al showtime amb un alley hoop en que Diagné ha caçat una pilota a l’aire per posar el 33-18. A més, un triple de Font, precedit per un 3+1 de Figueras han permès mantenir la diferència (48-40, min 19), tot i que el rival no s’ha donat per vençut i ha escurçat diferències abans de la mitja part (50-44, min 20).

Al tercer quart s’ha trencat el partit. La persistència i l’alta intensitat dels culers ha desbordat al Força Lleida, destacant a un Peña que ha posat en valor el seu potent canvi de ritme per mostrar-se elèctric en atac i lluitador en defensa (13 punts i 4 faltes rebudes). Malgrat tot, la victòria ha estat treballada, ja que el Lleida ha tret la seva versió més combativa i ha trencat la barrera psicològica dels 10 punts al darrer quart arribant a situar-se tres punts per sota (75-72, min 38). Però llavors ha tornat a emergir el talent de Peña per anotar dos punts decisius i capturar un rebot vital deixant el 79-74 final. Amb aquest triomf, el Barça Lassa B s’emporta el derbi català per aconseguir de manera matemàtica la salvació.