Cristian Catena: “La generació del 2002 té molt futur”

Cristian Catena: “La generació del 2002 té molt futur”

L’entrenador del Cadet B, campió de Lliga amb 23 victòries consecutives, destaca la competitivitat i qualitat d’un grup que aquesta Setmana Santa disputa la MeCup 2017 a Menorca

El Cadet B es troba a Menorca disputant la MeCup 2017. I ho fa amb la satisfacció d’haver guanyat ja el títol de Lliga al Grup 1 de Preferent amb uns números espectaculars: 23 victòries consecutives després de caure a la primera jornada al camp del Vilanova i Geltrú i 116 gols a favor i només 12 en contra. Cristian Catena, el seu entrenador que repeteix títol a la categoria, està molt satisfet amb el seu rendiment i considera que aquesta generació del 2002, la que té més futbolistes jugant en una categoria superior, “té molt futur per la seva gran qualitat i extraordinària competitivitat”.

El Cadet B, a més, ha guanyat la Lliga amb un estil de joc al més pur estil Barça. “Estic molt orgullós dels meus jugadors per què no han deixat de créixer durant tota la temporada. Han assimilat molt bé tots els conceptes de la nostra filosofia de joc: hem polit la sortida de la pilota, hem millorat en el reconeixement dels espais i, sobretot, hem sabut alternar amb eficàcia el 4-3-3 amb el 3-4-3. Aquest equip mai ha traït la filosofia de joc blaugrana gràcies a que tenim un centre del camp molt associatiu i amb un talent innat”, explica l’entrenador orgullós del treball que han fet dia a dia els seus jugadors. “És una generació que vol més. No s’aturen mai. Si tu els hi ensenyes tres conceptes nous ja t’estan demanant un quart concepte per incorporar al joc. És un grup molt treballador i ambiciós”.

El millor consell

Quin és el millor consell que els hi dona l’entrenador a aquestes edats? “Jo sempre els hi dic el mateix: Esteu a un pas de convertir-vos en jugadors professionals del millor Club del món i cal que estigueu centrats. El títol més important per al futbol formatiu blaugrana no és el de Lliga. El millor títol és que un jugador arribi a debutar al primer equip com ha succeït aquesta temporada amb Aleñá. Per això els hi diem que no tinguin pressa, que vagin poc a poc, que penquin molt i que estiguin sempre ben centrats en el joc. Aquesta és la clau”, explica Cristian Catena que aquesta Setmana Santa intentarà, amb els seus jugadors, reeditar el títol a la MeCup que l’any passat van aconseguir imposant-se a la final al València.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut