Les grans remuntades del Barça al Palau Blaugrana

Les grans remuntades del Barça al Palau Blaugrana

Recordem cinc grans partit del Barça d’handbol en competicions europees abans d’afrontar el repte de capgirar els dos gols de desavantatge amb el Kiel

Fa uns dies el Barça Lassa perdia a l’Sparkassen Arena de Kiel per dos gols de diferència (28-26) en el partit d’anada dels quarts de final de la VELUX EHF Champions League, i convertia la tornada en un partit d’aquells en què el Palau Blaugrana ha de jugar un paper clau. Els blaugranes reben aquest dissabte (18.30 hores, Esport3) el THW Kiel d’Alfred Gislason, i abans recordem algunes de les remuntades històriques al feu culer.

Hem seleccionat cinc dels partits més recordats del Barça d’handbol en competicions europees havent de capgirar resultats adversos. En el primer ens remuntem a la dècada dels 80. El 1985, en la final de la Recopa, el Barça va perdre de set gols a la pista del CSKA de Moscou, i al Palau va igualar la victòria (+7) amb un fly de Sagalés a l’últim segon per proclamar-se campió. A la dècada dels 90 hi va haver dues grans remuntades. El curs 1997/98, contra el Veszprém, el Barça va guanyar de cinc gols i pel goal-average es va classificar per a les semifinals. Dues temporades després els culers jugaven la final contra el Kiel. A Alemanya van perdre de tres gols, i les cinc dianes de marge de la tornada els van convertir en campions d’Europa.

Bons records propers

En temporades més recents, anem als quarts de final del curs 2012/13. Contra l’Atlètic de Madrid, el Barça va perdre de cinc a Madrid i després va remuntar guanyant de vuit gols per estar a la Final Four. Una temporada després, el rival als quarts era el Rhein-Neckar Löwen. A Alemanya es va perdre de set, i de nou el goal-average a la tornada del Palau va classificar el Barça Lassa.

Són partits que demostren que la màgia del Palau Blaugrana pot amb qualsevol trava. Després del partit a Kiel, Xavi Pascual va demanar que el pavelló blaugrana fos “una caldera” per empènyer l’equip cap a la Final Four de Colònia i contrarestar la qualitat i l’agressivitat del THW Kiel. Una victòria per més de dos gols separa el Barça Lassa de la cita final, i l’afició hi té molt a dir. No faltis al Palau!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut