Aquells vells guants de Ramallets

Aquells vells guants de Ramallets

Els jugadors del Cadet B, que van visitar el Museu del FC Barcelona el passat mes de març, destaquen en els seus treballs de recerca les antigues pilotes o les botes de Kubala i Johan Cruyff com els objectes que més els hi van impactar

Els jugadors del Cadet B van marxar de la seva visita al Museu del FC Barcelona amb uns deures per fer. Es tractava d’omplir, per indicacions de Masia 360, una fitxa en la que haurien de contestar a una sèrie de preguntes com què vol dir l’expressió més que un club, a què ens referim quan parlem de la final dels pals, en quin camp es jugava abans d’anar al Camp Nou, qui formava part de l’equip de les Cinc Copes, a què ens referim quan parlem del ‘dream team’ o què tenen en comú Xavi, Messi i Iniesta.

Una vegada fet aquest treball de recerca es pot assegurar que els guants de Ramallets, les botes de Kubala i Johan Cruyff, les cinc pilotes d’Or guanyades per Leo Messi i les cinc Copes d’Europa són, entre d’altres, els objectes que més els han cridat l’atenció. “Es increïble com podien jugar amb aquelles botes, tant diferents a les nostres, i controlar aquelles pilotes que res tenen a veure amb les que juguem nosaltres ara”, explica el jugador del Cadet B Marc Doménech.

Una altra de les preguntes més interessants del qüestionari és la que fa referència a la part de l’himne que més els hi agrada. Dues són les frases amb les que es senten més identificats els jugadors de la casa: ‘Tots units fent força’ i ‘tant se val d’on venim’. “Si tots els protagonistes del Club, jugadors, entrenadors, afició i directiva estem units som imparables, som un Club molt difícil de vèncer”, comenta Àlex Rico el capità del Cadet B. Un altre jugador, Martí Riera, explica que “la grandesa del Barça és que ens uneix a tots, a gent de diferents països i nacionalitats, als que venim del nord i als que venim del sud”.

El record d’Eto’o, Guardiola i Koeman

La darrera pregunta que se’ls hi fa als jugadors del Club al qüestionari és la de triar a dos jugadors de la història del Barça, que no estiguin en actiu, i explicar per què van ser importants. La gran majoria s’ha decantat per tres futbolistes: Koeman, Guardiola i Eto’o. “Koeman és un jugador fonamental a la història del Barça. El seu gol, que va significar la primera Copa d’Europa, va canviar la mentalitat del Club”, diu el davanter Zacarias Ghailan. El porter Ramon Vila s’ha decantat per Guardiola per que “va canviar la forma d’entendre el futbol al Barça” i el defensa Joel López ha apostat per Eto’o per què “era un golejador extraordinari que no es rendia mai i per què va ser decisiu a les finals de la Champions de París i Roma”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut