FC Barcelona Lassa- Unicaja: Triomf d’autoritat (89-70)

Els de Bartzokas s’imposen a l’Unicaja en un partit dominat de principi a fi pels blaugranes i amb un gran Ante Tomic (20 punts, 32 valoració)

El Barça Lassa ha sumat la dinovena victòria d’aquesta temporada en Lliga regular després d’imposar-se a l’Unicaja de Màlaga 89-70. Els blaugranes han dominat en tot moment el partit, sòlids en defensa i aprofitant les pèrdues de pilota dels visitants. Una victòria que desempata els dos conjunts a la classificació i que ha suposat el retorn de Navarro i Doellman.

Espectacle ofensiu en el que ha estat el tercer enfrontament entre catalans i malaguenys aquesta temporada, després de veure’s les cares als quarts de la Copa del Rei. Així han estat els primers minuts de partit del Barça Lassa davant l’Unicaja. Especialment per Tyrese Ryce, que convertia un 3/3 des de línia de tres punts i permetia als barcelonistes començar per davant al marcador. La resposta malaguenya no s’ha fet esperar, també des de la línia de tres punts. Així s’arribaria al 11-12 marcat per l’encert exterior dels dos equips, que han demostrat per què són els dos millors conjunts des de la línia de tres.

El Palau ha vibrat en aquests primers minuts de joc, i no n’hi havia per a menys. El Barça es mostrava encertat i oferia espectacle. Per si no era suficient, Justin Doellman ha tornat a disputar minuts després de superar la seva lesió. El joc fluid dels culers i el control del rebot defensiu permetia als de Bartzokas mantenir-se per davant amb diferències que no baixaven dels sis punts. Ante Tomic també s’ha mostrat molt efectiu de cara a cistella, i ha anotat 20 punts i s’ha convertit en l’MVP del partit (32 valoració).

El segon període també ha tingut un retorn més que especial, el del gran capità. I és que Juan Carlos Navarro ha tornat a trepitjar el parquet del Palau. Els visitants es col·locarien a sis punts, però una pilota recuperada de Renfroe la finalitzaria el mateix jugador per iniciar un nou parcial blaugrana.

Vezenkov situava el màxim avantatge en onze punts, però els blaugranes es mostraven superiors al parquet i han pogut marxar al descans amb una renda de catorze punts (49-35), demostrant fluïdesa en atac i fent bones les recuperacions de pilota.

Efectivitat i reacció blaugrana

La segona meitat ha servit al Barça per continuar ampliant progressivament la renda al marcador, amb una sòlida defensa i aprofitant novament les pèrdues de pilota de l’Unicaja. Precisament una recuperació dels de Bartzokas suposaria un nou màxim avantatge de 21 punts amb un triple d’un efectiu Koponen des de la línia de tres punts.

Tot i així, el conjunt malagueny no s’ha rendit i ha retallat distàncies (76-63), però el Barça ha sabut reaccionar per tal de mantenir una còmoda renda superior als quinze punts als darrers minuts. D’aquesta manera, el Barça Lassa desempata amb l’Unicaja a la classificació i suma la dinovena victòria del curs a la competició domèstica. Alhora, el Barça guanya el basket-average després del triomf per sis punts dels malaguenys a la primera volta.