FC Barcelona Lassa – Cafès Novell Vilafranca: A un pas del títol (7-1)

Els de Ricard Muñoz no donen cap opció als visitants i se situen a un sol pas de proclamar-se campions de lliga amb la vuitena victòria seguida en competició domèstica

Sense concessions per apropar-se al títol de lliga. Així ha començat el partit del Barça Lassa al Palau Blaugrana, amb els blaugrana demostrant una gran efectivitat ofensiva. Això ha permès als de Ricard Muñoz agafar distància ràpidament avantatge en el marcador i marxar al descans amb el partit sentenciat (6-0). Els blaugranes han fet bons els gols de Sergi Panadero, Pau Bargalló, Lucas Ordoñez, Edu Lamas (2), Xavi Barroso i Matias Pascual. El Vilafranca maquillaria el resultat a cinc minuts pel final amb una falta directa que situaria el 6-1, però Lamas marcaria el definitiu 7-1 en els darrers segons.

Amb ganes d’apropar-se encara més al títol ha sortit ha sortit el Barça Lassa al parquet del Palau. Des de l’inici els de Ricard Muñoz han imprès un alt ritme i han tingut el domini. El duel començaria amb una diana de Sergi Pandero en el primer llançament a porteria als dos minuts de joc. Els de Ricard Muñoz dominaven el joc davant les tímides arribades del Vilafranca. Ràpidament, Pau Bargalló ha situat el 2-0 amb un xut llunyà i de pala que ampliava les distàncies en el marcador.

Domini blaugrana

El Barça, però, no ha abaixat la tensió defensiva i en la millor oportunitat pels visitants amb un xut potent des de l’exterior i que Egurrola aturava al més pur estil d’un porter d’handbol, aixecant la cama esquerra. Els blaugrana no aturarien la maquinària, seguirien movent ràpid la bola i situarien el tercer gol amb un xut de cullera de Lucas Ordoñez. Els de Ricard Muñoz seguien mostrant la seva superioritat amb el pas dels minuts i així arribaria el 4-0 en un contracop executat perfectament per Edu Lamas després de l’assistència de Bargalló.

Tot i el resultat clarament favorable als blaugrana, el Vilafranca no ha perdut la seva intenció de buscar el gol, i ha estat novament Egurrola qui ho ha evitat. El porter del Barça ha aturat perfectament un mà a mà amb el capità visitant Galán. Els blaugrana no en tenien prou i situarien el 5-0 amb un xut potent de Barroso des de l’exterior.

Els darrers cinc minuts de la primera meitat el jove Marc Palazón que ha entrat a la convocatòria en el lloc de Pablo Álvarez, baixa d’última hora per precaució per unes molèsties a la cuixa dreta. El Barça mantenia la seva pressió defensiva i l’efectivitat ofensiva. Seria Matias Pascual que anotaria el seu primer gol i sisè dels blaugrana del partit abans del descans i aprofitant una bola dins l’àrea (6-0). Amb aquest resultat els dos conjunts marxarien al descans.

Segona meitat de tràmit

A la represa, els primers minuts han estat marcats per les poques ocasions de gol en els primers minuts i el desencert. Els blaugrana han enviat dues boles al pal, per una del Vilafranca. Els visitants disposarien d’un penal a favor però es toparien novament amb l’efectivitat sota pals d’Egurrola. Pocs segons després, els de Ricard Muñoz disposarien de dos faltes directes amb pocs minuts que Luca Ordoñez no podria convertir.

Seria el Vilafranca qui aprofitaria la desena falta blaugrana per maquillar el marcador i situar el 6-1. Un resultat que semblava definitiu però Edu Lamas, en els darrers segons de partit, establiria el 7-1 que suposa la vuitena victòria consecutiva del Barça en lliga aquest curs.

Amb aquest triomf, el Barça Lassa es manté líder amb 70 punts i catorze de marge respecte el Reus, segon classificat. Els blaugrana es podrien proclamar campions aquest diumenge en el cas que el duel entre el Vic i el Reus acabés en empat.