Presentació del llibre dedicat a Ladislao Kubala 'Aquel por el que se construyó el Camp Nou'

Presentació del llibre dedicat a Ladislao Kubala 'Aquel por el que se construyó el Camp Nou'

L’acte, celebrat a la seu de l’ABJ, ha comptat amb la presència del directiu Pau Vilanova, el president dels veterans, Ramon Alfonseda, Laszi Kubala fill, l’autor, Mojmir Stasko, i l’editor Julios Sefcik

El proper 10 de juny es commemora el 90è aniversari del naixement de Ladislao Kubala, un dels jugadors i entrenadors més importants de la història del FC Barcelona i del futbol mundial, i amb motiu d’aquesta efemèride són molts els reconeixements i esdeveniments que envolten la figura d’aquest mite del barcelonisme i líder de l’equip de les Cinc Copes. Aquest matí s’ha presentat a la seu de l’Agrupació Barça Jugadors el llibre Aquel por el que se construyó el Camp Nou, de l’autor eslovac Mojmir Stasko i l’editor Julios Sefcik.

L’acte de presentació s’ha celebrat a la seu de l’Agrupació Barça Jugadors, al Camp Nou, després de la fotografia protocol·lària davant del monument a Kubala a l’esplanada de Tribuna, amb el directiu del Club Pau Vilanova; el president de l’ABJ, Ramon Alfonseda; Laszi Kubala fill; l’autor, Mojmir Stasko, i l’editor del llibre, Julios Secfik. També hi han assistit membres de la junta directiva de l’ABJ i exjugadors com Tente Sánchez, Ferran Olivella, Josep Palau, Fèlix Barrado, Miquel Corominas, Llorenç Rifé, Salvador Sadurní, José Antonio Zaldúa, Joan Torrent i Josep Franch.

Stasko explica en el seu llibre l’origen eslovac de Kubala per part de pare i fa una biografia del jugador i, juntament amb Julios Sefcik, han entrevistat diferents jugadors de l’època. Stasko ha escrit altres llibres vinculats al futbol i està ultimant una biografia d’un altre entrenador amb passat blaugrana com Ferdinand Daucik.

Homenatge del Consolat d’Hongria i la Generalitat, dilluns

El proper dilluns, el Consolat General d’Hongria celebrarà, en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el 90è aniversari del naixement de Kubala al Palauet Reial de Pedralbes, mitjançant un acte que inclourà una exposició de fotografies sobre el llegendari jugador i també es projectaran seqüències de les pel·lícules en què va actuar (Los ases buscan la paz i Húngaros por el Barça). En aquest acte està prevista la presència de Pau Vilanova en representació del Club, la secretària d’Estat de l’Esport d’Hongria, Tünde Szabó; el secretari d’Estat del Ministeri d’Assumptes Exteriors, Csaba Balogh, i l’alcalde de Budapest, István Tarlós, a més del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut