Commemoració del 90è aniversari del naixement de Ladislao Kubala

Commemoració del 90è aniversari del naixement de Ladislao Kubala

El directiu Pau Vilanova representa el Club a l’acte que ha organitzat el Consolat d’Hongria amb una exposició de fotos i la projecció d’extractes de pel·lícules sobre la vida del jugador entre altres accions

El Consolat General d’Hongria a Barcelona, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, ha organitzat aquest vespre sota el nom Kubala 90 un gran acte d’homenatge a la figura de l’exfutbolista blaugrana Ladislao Kubala, amb motiu de la commemoració del 90è aniversari del seu naixement. L’acte ha tingut lloc al Palau Reial de Pedralbes i ha comptat amb la presència del directiu del FC Barcelona Pau Vilanova, com a representant del Club. 

L’acte d’homenatge a Kubala també ha comptat amb la presència, entre altres personalitats, de Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), Tünde Szabó, secretària d’Estat de l’Esport d’Hongria, Csaba Balogh, secretari d’Estat del Ministeri d’Assumptes Exteriors hongarès, i István Tarlós, alcalde de Budapest.

A aquesta commemoració tampoc han faltat els fills de Kubala, Carlos i László, així com membres de les seves famílies, el fill de Sándor Kocsis, un altre dels hongaresos del Barça, l’expresident del Barça, Joan Gaspart, el patró de la Fundació FCB, Josep Maldonado i una àmplia representació d’antics jugadors com Ferran Olivella, Tente Sánchez, Joan Vilà, Pepito Ramos o Steve Archibald, entre altres.

El proper 10 de juny, Ladislao Kubala compliria 90 anys i, a propòsit d’aquesta commemoració, el consolat hongarès ha reunit diferents activitats per homenatjar la figura del llegendari jugador. Entre els actes que s’han celebrat al Palau Reial de Pedralbes, cal destacar la inauguració d’una exposició de fotos sobre la vida del mític jugador hongarès, la projecció de diferents extractes de les pel·lícules que es van rodar sobre la seva vida (Los ases buscan la paz i Húngaros por el Barça) o la participació d’un grup de música hongaresa, que ha interpretat algunes de les cançons favorites de Kubala.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona:

“Un homenatge com el d’avui ens permet poder explicar a la gent jove que Kubala va ser l’equivalent al Messi actual. Va ser el jugador que va empènyer a fer el Camp Nou de la mateixa manera que Messi ens ha portat cap al Nou Camp Nou. Personalment no el vaig conèixer, però tota la gent que em parla d’ell em destaquen els seus valors personals, la seva generositat i la seva disposició per ajudar tothom”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut