FC Barcelona Femení – Atlètic de Madrid: Caldrà esperar (1-1)

Les de Xavi Llorens no poden trencar l'empat a punts al capdavant de la classificació i, perdut el goal-average particular, només valdrà una ensopegada de les matalasseres per ser campiones en la darrera jornada de la Lliga

No ha pogut ser i el FC Barcelona Femení s'ha quedat sense sumar els tres punts del transcendental duel contra l'Atlètic de Madrid (1-1). Perquè si els dos equips arribaven empatats a punts al capdavant de la classificació, tots dos marxen igual. La diferència? Que el goal-average particular és per a l'equip matalasser. Una mala notícia per a un Barça que ho ha intentat fins al final −malgrat que Sonia ha fet el 0-1 de penal i Jenni Hermoso l'ha neutralitzat−, però que no ha evitat que ara, en l'última jornada de la Lliga, continuï necessitant una ensopegada de l'Atlètic de Madrid per convertir-se en campió.

De fet, la primera part ha reflectit que no seria tasca fàcil, perquè el Barça no ha tingut uns bons primers 45 minuts. Tot i que ha començat amb un domini aclaparador, i Jenni Hermoso ha pogut avançar les blaugranes en un xut creuat que ha sortit fregant el pal (min 4), a poc a poc les matalasseres han igualat el pes del joc. Especialment a través de les contres, perilloses, que han creat problemes a les locals. També a pilota aturada, faceta del joc que ha pogut donar avantatge a l'Atlètic de Madrid. Primer, en un cop de cap d'Alexandra que ha sortit fregant l'escaire (min 27); després en una servei de cantonada que la defensa ha salvat com ha pogut (min 34), i, posteriorment, en una falta de Sonia que ha marxat fregant el travesser (min 39). Tot i que abans del descans Alexia ha estat a punt de rematar una centrada de la mort de Mariona (min 39), l'equilibri al marcador no s'ha trencat fins a la segona meitat, i a favor de l'Atlètic de Madrid.

Cop dur

I això que la represa ha estat dominada per un Barça que ha tingut fins a cinc accions ofensives clares, a través de les botes d'Alexia, Vicky Losada i sobretot Mariona, en un parell de xuts des de la frontal que han fregat el pal (min 53 i min 56). Però la mala sort s'ha passat amb el Femení, que ha vist com un penal de Patri ha estat transformat per Sonia, en dos temps i després de l'aturada inicial de Paños (0-1, min 58).

Curta reacció

Amb mitja hora encara per endavant les de Xavi Llorens no han abaixat els braços. I, després de continuar dominant, han trobat la recompensa del gol en una acció preciosa que ha iniciat Leila amb una passada en profunditat amb l'exterior i que ha finalitzat Jenni Hermoso (1-1, min 69). Vint minuts per endavant que han dotat d'aire les blaugranes per seguir pressionant.

Però no ha pogut ser, i el gol no ha arribat. Tampoc en l'última jugada del partit, quan Marta Unzué ha rematat massa alt un córner que podria haver canviat el final. El còctel, però, fa que ara sigui l'Atlètic de Madrid l'equip que té la paella pel mànec. Perquè empatades a punts, però amb el goal-average per a les madrilenyes, l'Atlètic de Madrid dependrà d'ell mateix per endur-se el títol de Lliga en l'última jornada. El Barça, doncs, haurà d'esperar ensopegada.