Bartomeu aposta per “la democràcia, la justícia i el futur”

Bartomeu aposta per “la democràcia, la justícia i el futur”

Defensa l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum i la innocència del Barça en el Cas DIS i reivindica un model de Club que “evoluciona, millora i s’enriqueix dia a dia”

Democràcia, justícia i futur són els tres eixos sobre els quals ha girat el discurs que ha ofert Josep Maria Bartomeu aquest migdia davant del Senat. El president del FC Barcelona ha fet un parlament centrat en quatre grans temes: d’una banda la situació esportiva, i tres punts que han respost a algunes de les qüestions més polèmiques i que han suscitat debat en l’entorn barcelonista, com és l’adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum, la situació judicial de l’anomenat Cas DIS i la suposada pèrdua del model Barça. “Jo prefereixo definir-los d’una altra manera: democràcia, justícia i futur”, ha assegurat Bartomeu.

El president ha començat el seu repàs a l’actualitat del Club defensant l’adhesió del FC Barcelona al Pacte Nacional pel Referèndum, anunciada el 7 de maig passat. “Catalunya està vivint un dels moments més decisius de la seva història recent i el Barça no pot donar l’esquena a aquesta realitat”, ha arrencat.

El president ha recordat que la defensa de la democràcia i de la llibertat d’expressió són valors que han acompanyat el Barça des de la seva fundació. “Subscrivim un compromís amb els valors democràtics i plurals del nostre país”, ha continuat, sense que això vulgui dir que el Club es posicioni a favor d’una opció o d’una altra. En aquest punt, Bartomeu també ha reconegut: “Hem rebut pressions de tota mena, de diferents sectors o procedència, per tal que ens manifestéssim en un sentit o altre. Hem fet el que havíem de fer, no el que uns o altres consideren que havíem de fer o volien que féssim”. “Als que diuen que el Barça no ha de fer política, jo els dic que el Barça el que no ha de fer és partidisme. Posicionar-se a favor del dret al Referèndum no és ser partidista, és ser barcelonista i catalanista”, ha afegit.

Tot seguit, Josep Maria Bartomeu s’ha referit a la situació judicial en què es troba el Club actualment en relació amb el Cas DIS, en què l’Audiència Nacional va dictaminar darrerament l’obertura de judici oral contra el Barça, Neymar Jr, els seus pares, l’expresident Sandro Rosell, el Santos i el mateix president blaugrana. “És molt greu que el jutge, en el seu escrit, dediqui la meitat de les gairebé 50 pàgines a justificar la seva posició, dient que no hi està d’acord, però que s’ha vist obligat a prendre la decisió d’obrir el judici oral”. Bartomeu ha assegurat: “Tant el Barça com el jugador som víctimes d’aquest conflicte d’interessos entre el Santos i DIS i farem tot el possible per defensar la nostra innocència i el nostre honor. Lluitarem al màxim perquè es faci justícia, la justícia a la qual tots tenim dret”.

“No tenim intenció de dimitir”

També ha aprofitat el discurs en aquest punt per acabar amb els rumors sobre una possible dimissió. “Aprofito per dir a tots aquells que han afirmat que aquesta Junta, o jo mateix, estem pensant a dimitir, que no tenim la més mínima intenció de fer-ho”, ha explicat, abans de recordar l’ampli suport rebut tant a les eleccions del 2015 com a la darrera Assemblea de Compromissaris. “Ens sentim legitimats per seguir prenent decisions i treballant pel Club i també molt il·lusionats i amb molta força per seguir-ho fent”, ha declarat.

El darrer punt tractat ha estat el del model de Club. ”Des d’alguns sectors es posa en qüestió la capacitat d’aquesta Junta per dirigir el Club i se’ns acusa de no saber defensar el model i de ser només uns bons gestors. No ens molesta que, tal com està el futbol, se’ns consideri uns bons gestors. Però no estem perdent l’essència del model Barça”, ha recalcat. El president Bartomeu ha detallat els títols assolits en una era guanyadora “que va arrencar amb l’arribada de Ronaldinho l’any 2003 i s’ha consolidat amb el lideratge de Leo Messi”. Més d’una dècada en què, segons el president, s’ha hagut de fer front a situacions complicades, com els adéus de Josep Guardiola o Xavi Hernández, la mort de Tito Vilanova o la sanció FIFA.

Més que parlar de cicle, Bartomeu ha insistit en el concepte “era guanyadora”, la qual es vol allargar també durant les properes temporades. Però ha volgut posar l’èmfasi més enllà dels títols: “M’agradaria que quan es parlés de model, es fes d’una manera seriosa i no només del model de joc, que per suposat volem mantenir perquè és part de la nostra essència. Preferiria parlar de model de Club. Forma part de les obligacions d’aquesta Junta i de qualsevol altre que vingui en un futur tenir un model de gestió responsable, rigorós, ambiciós i sostenible”. El president blaugrana ha reivindicat un model de Club que “evoluciona, millora i s’enriqueix dia a dia”. Només així el FC Barcelona continuarà sent “la institució més admirada, estimada i global”, objectiu marcat per la Junta en el Pla Estratègic 2015-21.

Pel que fa a la situació esportiva, que també ha repassat, el president ha definit la temporada com “molt intensa i plena de contrastos”, recordant els moments d’emoció com les remuntades davant el PSG o al Bernabéu, però també les decepcions de París o Torí, ha reconegut que s’han comès errors en el bàsquet “però ho estem reconduint”, ha elogiat les temporades de l’handbol i l’hoquei patins, les semifinals històriques del futbol femení, s’ha referit a la possibilitat de l’ascens del Barça B i a la temporada del futbol formatiu, “que ha sortir reforçat de la sanció a la FIFA” i ha destacat el Premi Laureus al ‘fair play’ de l’Infantil B.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut