El Valladolid, nou rival culer a la Lliga

El Valladolid, nou rival culer a la Lliga

El conjunt dirigit per Sergio González jugarà la temporada vinent a Primera després de superar el Numància en la final del play-off d’ascens per un global de 4-1

El José Zorrilla serà un dels camps que visitarà el FC Barcelona durant la temporada 2018/19 després que el Valladolid certifiqués l’ascens a Primera Divisió aquest dissabte davant el Numància. El conjunt entrenat per l’exjugador Sergio González va defensar el 0-3 aconseguit a Sòria entre setmana i ha empatat aquest dissabte (1-1). D’aquesta manera, els val·lisoletans tornen a l’elit del futbol després de quatre anys i un mes a Segona Divisió.

Les visites a Valladolid han estat bastant positives per al primer equip blaugrana, sobretot les d’aquest darrer segle, tot i la dificultat que sempre suposa jugar al José Zorrilla. Precisament la darrera visita culer, el curs 2013/14, va acabar amb triomf local per 1-0. Tot i així, el Barça ha aconseguit els tres punts en 20 de les 42 visites.

Grans moments al José Zorrilla

L’estadi del Valladolid ha estat tradicionalment un escenari talismà per al Barça, i s’hi han viscut moments que han quedat en la retina dels culers. Per exemple, Carles Puyol va debutar en aquest camp, el 2 d’octubre del 1999 a les ordres de Louis Van Gaal. D’altra banda, el FC Barcelona també hi ha celebrat títols. Així, el 24 de març del 1985 el Barça hi aconseguia el desè títol de Lliga amb un triomf in extremis i una gran actuació d’Urruti; i el 24 de maig del 1992 els blaugranes, amb Johan Cruyff d’entrenador, rebien un homenatge del Valladolid per la consecució de la Copa d’Europa.

Jugadors culers i val·lisoletans

Si ens fixem en els jugadors que han vestit la samarreta del Valladolid i del FC Barcelona, en trobem fins a 39. Entre tots aquests cal destacar noms emblemàtics com el d’Antoni Ramallets, José Pinto i Eusebio Sacristán. Els que fa menys que han vestit la samarreta blaugrana i la blanc-i-violeta han estat Jeffren Suárez, José Arnaiz i Jordi Masip, que enguany ha estat el porter titular que ha portat el Valladolid a la glòria de Primera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut