Manlleu viu la XIV Trobada de les penyes d’Osona i el Ripollès

Manlleu viu la XIV Trobada de les penyes d’Osona i el Ripollès

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, assisteix als actes organitzats amb motiu de la trobada i del 45è aniversari de la penya barcelonista de la població

Una gran jornada barcelonista ha viscut aquest diumenge 18 de juny la població de Manlleu amb motiu de la celebració de la XIV Trobada de Penyes Barcelonistes d’Osona i el Ripollès i del 45è aniversari de la Penya Barcelonista de Manlleu, que, fundada l’any 1972, és la més antiga de totes les que integren la Federació de Penyes que configuren aquestes dues comarques.

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, ha assistit als diferents actes que han tingut lloc al llarg del matí, acompanyat de l’exjugador blaugrana Paco Clos.

La festa ha començat amb una cercavila que ha acompanyat tots els estendards de les diferents penyes participants fins a l’Ajuntament de Manlleu, on l’alcalde de la població, Àlex Garrido, ha rebut els representants del Barça i de les penyes, en un acte en què també han estat presents el president de la PB de Manlleu, Guillem Riera, i el president de la Federació de penyes barcelonistes d’Osona i el Ripollès, Francesc Xavier Canudas, entre altres penyistes i representants municipals.

L’alcalde ha remarcat que “és important que una institució com el FC Barcelona estigui representada avui a Manlleu”, i ha felicitat la penya local pel seu 45è aniversari i per la seva tasca, “que no es limita únicament a seguir els partits de futbol, sinó que s’implica en la vida social de la ciutat i col·labora amb altres entitats culturals”.

Després de fer una visita al local de la penya, que va ser inaugurat fa quatre anys, tota la comitiva s’ha traslladat fins a la Sala d’Exposicions dels Jardins de Can Puget, on ha tingut lloc els parlaments i el lliurament d’obsequis commemoratius de la trobada, amb la participació de 14 penyes.

Inaugurada per Nicolau Casaus

Jordi Cardoner ha reconegut que aquesta havia estat una jornada molt emotiva: “He tingut l’oportunitat de notar com es recorda amb molt d’afecte la figura del meu avi, Nicolau Casaus, quan al local de la penya de Manlleu m’han ensenyat una imatge seva del 1972 quan va venir a inaugurar aquesta penya”.

El vicepresident blaugrana ha continuat destacant el paper de les penyes: “La gent m’explica les seves vivències i em recorda algunes anècdotes que van molt més enllà de l’esport. En cada contacte que tinc amb les penyes m’emporto coses noves i constato que és la millor manera de fer barcelonisme al territori. Il·lusiona molt veure tota aquesta gent divulgant barcelonisme en actes o trobades socials, en les quals tenim l’oportunitat de donar-los les gràcies en nom del Club”.

L'evolució de les espècies

Per la seva part, Guillem Riera ha mostrat la seva condició de professor i de biòleg per fer una original explicació de la naturalesa de la penya de Manlleu, que ell presideix: “Per explicar la nostra penya podem afirmar que és un exemple de l’evolució de les espècies. Tenim un pare, que és el FC Barcelona, i una mare, que és la ciutat de Manlleu. Un pare i una mare que ens van permetre néixer fa 45 anys i que ens han ajudat a sobreviure i fer-nos grans. Tenim aquest ADN que inclou el Barça i Manlleu”.

La festa s’ha tancat amb un dinar molt animat que ha tingut lloc a la Sala dels Jardins de Can Puget amb la presència d’un centenar de penyistes, en representació de 14 penyes, i la música de Café Trío, que ha acompanyat el fi de festa d’una gran jornada blaugrana a Manlleu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut