Local

“L’aposta la vam perdre… però vam guanyar el maleït títol”

Testimonial 6: Ramon Oriol, del Fòrum Manolo Clares, ens explica com va viure la final de Wembley ‘92

"El dimecres 20 de maig, dues hores abans de començar la final, els 4 membres del Forum Manolo Clares que vàrem fer el viatge en cotxe i els 8 que es van desplaçar en avió, ens vam trobar a sota un lateral del estadi de Wembley. En una pantalla que tenia instal·lada una casa d’apostes, observàrem que les apostes per endevinar qui marcarà el primer gol de la final estaven encapçalades per Vialli, seguit de Mancini i d’Stoítxkov. L’últim de la llista es un tal Fernando Muñoz. Vam fer un fons de 5 lliures per cap per jugar-nos 60 lliures apostant per l’últim de la llista. Les apostes estaven 100 a 1. Vam pensar que si Nando feia el primer gol, el Fòrum sortiria de la misèria econòmica que l’envoltava desde la seva fundació.

Minut 111. Érem tots de peu a sobre els seients en una de les primeres files del lateral del cantó de la tribuna tocant el corner, esperant que Koeman llencés aquella falta assenyalada molt a prop de l’àrea de la Sampdoria. Just quan veia que la pilota entrava fregant el pal dret de la porteria de Pagliuca, una marea humana em va enviar al fons de la grada. Vaig intentar aixecar-me agafant-me en el plàstic de un seient i un nou tsunami humà em va sepultar en aquell oceà de ciment.

Quan per fi vaig poder incorporar-me, a uns quants metres de la meva posició, s’estava desfent la pinya de jugadors de color taronja i es dirigia cap el cercle central. Per primer cop a la historia, el Barça era campió d’Europa. I Koeman va entrar a la història del club en lletres majúscules. De Fernando Muñoz “Nando” no en sabem res. Vam perdre 6.000 lliures però, per fi, vam guanyar el maleit títol. Wembley, sempre en el record!!!"

Ramon Oriol, Fòrum Manolo Clares

Més notícies aquí