Barça Lassa – HC Vardar: La primera final a Colònia

Barça Lassa – HC Vardar: La primera final a Colònia

Els blaugranes es juguen el pas a la gran final de la VELUX EHF Final Four davant un dels equips amb més potencial d’Europa

El gran dia ha arribat. Mesos i mesos de treball i esforç es veuran avui a les 18 hores -en directe per Esport3- al Lanxess Arena de Colònia. El FC Barcelona Lassa iniciarà la participació a la VELUX EHF Final Four 2017 davant l’HC Vardar de Macedònia. Per als blaugranes serà la sisena vegada que arriben a Colònia i la primera per als d’Skopje.

S’ho deixaran tot

El Barça Lassa ha arribat a la Final a Quatre amb un equip força renovat en comparació a la temporada anterior. Amb joves jugadors que es combinen amb d’altres de llarga experiència, Xavi Pascual ha portat els seus homes, de nou, a Colònia.

Els blaugranes enfoquen el repte de Colònia amb l’objectiu de disputar dues finals. La primera es lliura aquest dissabte davant el Vardar. Pascual disposa dels 16 jugadors que han estat disponibles en els darrers partits de Champions i compta amb la coneguda baixa de llarga duració de Lasse Andersson.

Serà la primera vegada a la història que catalans i macedonis es trobin en una semifinal de Champions. Fins a dia d’avui, s’han trobat en 10 partits de la Champions amb un balanç favorable al Barça, amb nou victòries i un empat. La darrera vegada que van jugar va ser a la fase de grups de la temporada 2015/16, quan els blaugranes es van imposar per 31 a 30 al Palau i van tornar a vèncer a Skopje per 25 a 27.

Molt més que Arpad Sterbik

L’HC Vardar viu la seva primera Final Four a Colònia i arriba amb un exblaugrana com a jugador destacat. El porter Arpad Sterbik, que va jugar amb el Barça d’handbol del 2012 al 2014, s’erigeix com a líder d’un equip ambiciós que arriba a Colònia amb objectius màxims.

Però si Sterbik és el baluard dels macedonis a la porteria, homes com Cañellas -també exjugador blaugrana-, el lateral Alex Dujshebaev o l’experimentat extrem Timur Dibirov donen una qualitat màxima als homes entrenats per Raúl Gonzalez i el català David Davis.

A destacar, també, la capacitat de direcció de joc del central croata Luka Cindric i la defensa i l’esperit de lluita que aporta Jorge Maqueda, jugador format a les categories inferiors del Barça. Amb aquest equip, els macedonis van assolir el liderat del Grup B de la Champions i van superar als quarts de final tot un campió d’Europa com el Flensburg.

Un ull a l’altra semifinal

A les 15.15 hores tindrà lloc, al mateix Lanxess Arena de Colònia, la primera semifinal de la VELUX EHF Champions League 2016/17 i que enfrontarà el Telekom Veszprém i el PSG.

D’aquí sortirà el rival de diumenge del FC Barcelona Lassa, en un partit en què es podran veure diversos jugadors amb passat blaugrana. Per part dels hongaresos del Veszprem, Nagy, Ugalde i Kolpjar havien estat jugadors blaugranes, i el seu entrenador Xavi Sabaté havia sigut porter de les categories de formació blaugrana.

En el cas del PSG, dos homes havien vestit la samarreta blaugrana: Nikola Karabatic i el danès Mikkel Hansen.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut