Ferrao:

Ferrao: "Deixarem la vida per posar el Barça on mereix"

El jugador del FC Barcelona Lassa valora l'eliminatòria final contra el Movistar Inter, que decidirà el campió de la Lliga Nacional de Futbol Sala

És el Pitxitxi de la LNFS, amb 34 gols, i ara vol continuar ampliant els seus números per ajudar l'equip a emportar-se el tan desitjat títol de campió. És Carlos Vagner Gularte Filho, més conegut com a Ferrao (Chapecó, 29/10/90), que a les portes de la final de l'LNFS ha atès www.fcbarcelona.cat per valorar l'eliminatòria contra el Movistar Inter. Perquè després d'haver-se assegurat la classificació per a la Champions de la temporada vinent, ara l'objectiu és un premi encara més gros.

Per fi sembla que comença a arribar la recompensa, no?

Doncs sí. Després de tot, ja ens tocava una alegria. Per a nosaltres significa molt poder jugar la Champions, que és de les més xules que hi ha al futbol sala. Està clar que era un dels objectius, però aquí no s'ha acabat tot i en volem més.

Després de mostrar solidesa i caràcter contra ElPozo, arribeu en el millor moment?

Crec que sí. És quan millor estem competint, perquè a més estem mantenint una línia regular i un alt nivell. La nostra dinàmica és bona, però ara hem de seguir. Seran els partits més difícils de la temporada i l'equip no pot fallar.

I més amb el factor pista en contra, és clar...

És millor jugar a casa amb la nostra afició i fer-ho en la mateixa pista on entrenem, però cal oblidar-ho. Hem d'anar pel partit sense importar on estiguem competint perquè, de fet, tampoc ens garanteix res jugar a casa. Igual que a ells, que ja han perdut contra nosaltres (3-4).

El final de la temporada passada també va ser contra l'Inter. Arribeu millor ara?

Crec que sí. L'equip està fixat en el fet que hem de guanyar aquesta Lliga, perquè estem bé i tenim possibilitats. Venim d'una dinàmica molt bona, contra el Palma i ElPozo, i hem sabut competir i tenir paciència. Així que sí, crec que l'equip està més preparat.

Us pot pesar el fet de portar tant de temps sense guanyar?

Ens ha de servir de motivació. Hem d'aprendre dels errors i crec que hem de pensar en positiu, que hem de guanyar amb aquesta samarreta per poder tornar a posar el Barça on mereix. Serà difícil, però això és el que tots pensem i el que volem posar en pràctica a la pista.

Per aconseguir-ho, de totes maneres, teniu dos grandíssims porters

El que han fet Juanjo i Sedano en tota la temporada, però especialment en les eliminatòries, és espectacular. No tinc dubtes que tenim els dos millors porters de la Lliga. Ens donen molta confiança, perquè evidentment el rival tindrà alguna ocasió però amb ells dos vius més tranquil.

I a dalt trobem Dyego, que està en un estat de forma espectacular, i a vostè, que és el Pitxitxi. Nota la responsabilitat?

Sí que la noto, però ho fa tot l'equip amb el seu rol i la seva parcel·la. Un marca els gols, l'altre dóna assistències, mentre que altres defensen o mouen l'equip. Cadascú sap el que ha de fer per les seves característiques i per això crec que arribem tan bé.

"El que han fet Juanjo i Sedano és espectacular. No tinc cap dubte que tenim els dos millors porters de la Lliga"

Andreu Plaza ha estat clau en la confiança?

Ha estat brutal! Jo vaig arribar de Rússia sent important, però quan vaig arribar aquí vaig passar per dos anys en què em va costar adaptar-me i no vaig estar en el millor moment. Però malgrat tot l’Andreu va confiar en mi i això ha estat clau en el meu rendiment.

I parlant de responsabilitat i confiança, què va sentir l'altre dia quan va haver de tirar el penal?

Doncs mira, sabia que el ficaria, fins i tot quan vam haver de decidir qui xutaria. Tenia al cap que era la classificació per a la Champions i el pas a la final. Sabia que si marcava lluitaríem per la Lliga i no podia fallar, però estava confiat. Quan creus en alguna cosa, és difícil que no succeeixi.

I després?

Que som a la final! (Riu) Feliç de saber que podrem gaudir-la, que serà diferent a la de l'any passat. Content per l'equip i l'afició que es va desplaçar, que és increïble i que s'ho mereixen.

És el que volia dir. Tenir una afició així ajuda molt

Sens dubte. La gent del Palau és espectacular. Per a nosaltres és molt important arribar a la final, però també és un regal per a tothom. I ara hem de pensar en un regal encara més gran, que és la Lliga.

I ja per acabar. Heu fet alguna promesa amb els companys si la guanyeu?

Encara no, però sí que et dic que deixarem la vida per posar el Barça on mereix, que és sent campió de la Lliga. Anem a Madrid amb la idea de guanyar-ho tot, però si no pot ser sabem que això acaba de començar i que encara queda molt. Que ningú dubti que lluitarem fins al final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut