Del Bosque, Clemente i Toshack comenten la personalitat i el llegat de Johan

Del Bosque, Clemente i Toshack comenten la personalitat i el llegat de Johan

El Fòrum Samitier Wembley25 es tancarà demà divendres amb una jornada en la qual Rexach, Stoitxkov, Koeman, Amor i Eusebio parlaran de les seves “Vivències de Wembley”

“El llegat de Johan” ha estat el tema que ha protagonitzat la segona jornada del Fòrum Samitier Wembley25, que s’ha celebrat aquesta tarda a l’Auditori 1899 amb la participació dels entrenadors Vicente del Bosque, Javier Clemente i John Benjamin Toshack, en un col·loqui moderat pel periodista Lluís Canut.

Aquesta segona xerrada ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que a l’inici de l’acte ha dirigit unes paraules de benvinguda als assistents, en què s’ha referit a la importància que tenia fer aquest reconeixement a la memòria de Wembley i de Johan, “perquè l’èxit de llavors ens ha permès viure 25 anys plens de coses bones i de moments inoblidables”.

A aquesta segona xerrada del Fòrum Samitier Wembley25, també han estat presents el vicepresident Jordi Cardoner, els tècnics d’aquell equip campió d’Europa a Wembley 92, Carles Rexach i Tony Bruins Slot, l’ex president Josep Lluís Núñez i l’exjugador José Mari Bakero.

Els tres entrenadors convidats per aquest col·loqui van coincidir amb l’època de Johan Cruyff com a jugador o com a entrenador. Clemente ha reconegut que els seus equips havien estat víctimes molts cops d’aquell Barça del Johan, mentre que Toshack ha recordat que era l’entrenador del Reial Madrid en aquella final de la Copa del Rei del 1990, que el Barça es va imposar per 2-0 a l’equip blanc.

Personalitat i influència en el grup

Per a Javier Clemente, “l’autèntic llegat de Johan ha estat la seva personalitat i la seva autoritat davant uns jugadors amb els que es portava bé i a qui ells respectaven. Sabia com portar l’equip i tenia una gran influència en el grup“. Els tres tècnics han destacat el carisma i la personalitat de Cruyff, i han remarcat que aquest caràcter marcava la línia de l’equi.

Una altra característica que s’ha destacat en el col·loqui d’avui ha estat el de la velocitat i el moviment, uns elements que ja havia potenciat com a jugador i que va saber aplicar com a entrenador. Vicente del Bosque ha remarcat que el Barça ha mantingut un concepte de joc que es caracteritza per buscar sempre l’amplitud i profunditat, amb la defensa amb molts espais i molta pressió, però amb una ràpida col·locació quan es perd la pilota.

Abans d’acabar l’acte ha pres la paraula José Mari Bakero per donar entrada a un vídeo de l’actual seleccionador espanyol, Julen Lopetegui, que va tenir Johan d’entrenador a la seva etapa com a porter del FC Barcelona, i on ha destacat que el que més recordava era el joc de posició i el joc d’atac que sempre tenia present Cruyff.

El programa del Fòrum Samitier Wembley25 es tancarà demà divendres 9 de juny a les 12 h, amb una xerrada moderada per la periodista Pilar Calvo que comptarà amb la participació dels jugadors de la plantilla del 92 Hristo Stoitxkov, Ronald Koeman, Guillermo Amor i Eusebio Sacristán, que juntament amb el segon entrenador, Carles Rexach, parlaran de les seves “Vivències de Wembley”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut